G I Z M O
contactpersoon
voor meer info:
ronny@sos-strays.nl
+32 (0)494-113464
ma-vr: 10-12 & 15-19 uur
za-zo:   10.00 - 14.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/04/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk (grote )middelmaat.
Op 22/08/2017 met bijna 5 maanden oud: 44 cm hoog.
Uiterlijk
Tricolor, overwegend zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Nieuw Vennep, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
GIZMO is een mooi voorbeeld van hoe een viervoeter van zijn leeftijd moet zijn. Zo is hij uiterst lief, ontzettend pienter, speels, en zeer sociaal.
GIZMO mag dan wel een mix Herder zijn, hij doet het ras Herder alle eer aan. Deze "bolleboos" is een hele fijne en vooral snelle leerling. Zelfs na slechts enkele dagen in het opvanggezin te zijn, heeft hij al de commando's "zit" en "kom" probleemloos onder de knie.
In het opvanggezin waar GIZMO verblijft, zijn er ook andere honden aanwezig en GIZMO stelt zich uiterst sociaal naar hen op.
Vrolijk en speels, zijn dan weer twee andere eigenschappen die op het lijf van GIZMO zijn geschreven. Spelen met knuffels of met balletjes, is n van GIZMO'S favoriete hobby's.
Mee op wandeling gaan, vindt GIZMO eveneens superfijn. Hij loopt dan ook totaal probleemloos mee aan de leiband en geniet eindeloos van deze uitjes.
Naar bezoek toe en vooral naar kinderen, stelt GIZMO zich steeds vrolijk en lief op.
Kortom: GIZMO is zoals er weleens wordt gezegd "een lot uit de loterij". Hij is nu alleen nog aan het wachten op een "gelukkige winnaar".
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
GIZMO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op wil laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
GIZMO is op zoek naar baasjes die ervan houden om lekker samen dingen te ondernemen en op pad te gaan. GIZMO is uiterst sociaal met andere honden, dus als er nog andere honden in het gezin aanwezig zijn, vindt hij dit best ok. Anderzijds zou GIZMO zich ook best fijn in zijn vel kunnen voelen mocht hij als enige hond in het gezin vertoeven. Uiteraard mits hij voldoende aandacht krijgt. Een tuin zou GIZMO bijzonder op prijs stellen.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden GIZMO en zijn zusje GIZMA, die ook meegekomen is op transport, waren twee verlaten pups van een Spaanse jager. Het nest bestond uit zes broers en zusjes en vier van hen hebben in Spanje gelukkig al een thuis gevonden. Voor GIZMO en GIZMA gaan wij nu een fijne plek zoeken als Nederlandse of Belgische huishond. Tot zij naar Nederland reisden verbleven ze bij een Spaans gastgezin.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG