G R I E G O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

..
Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/10/2008
Schouderhoogte
Middelmaatje: 42 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Beerse, Belgi in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
GRIEGO is een lieve sociale reu die, zolang de vrijwilligers zich kunnen herinneren, in het asiel verbleef. GRIEGO is verlegen naar mensen die hij niet kent. Met wat geduld en een zachte aanpak win je zijn vertrouwen en als hij je eenmaal kent is hij aanhankelijk en heel trouw. GRIEGO wandelt rustig mee aan de riem.
GRIEGO is geen angstbijter, hij heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Op zijn oudere leeftijd werd een leven in het asiel te zwaar voor hem.

Klik hier voor een paar filmpjes van GRIEGO in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat GRIEGO nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, bij mensen die hem tijd geven om te wennen, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: vrij veel tandsteen
- Ogen: GRIEGO is blind aan n oog, met het andere oog kan hij nog wel wat zien.
- Gehoor: goed.
- Conditie: goed. GRIEGO is wat aan de magere kant, het is belangrijk dat hij een goede kwaliteit (senior) voeding krijgt. Hij krijgt in Spanje nu Luposan 20/08.
- Mobiliteit:goed, geen artrose
- Hart: goed
- Bloedtesten: OK.

Er is een echo gemaakt van de organen van GRIEGO, alles was in ordde.
Bij andere honden
Zeer sociaal met reuen en teven, vrij onerdanig. GRIEGO voelt zich niet op zijn gemak in een grote of drukke roedel honden. Hij moet de gelegenheid hebben zich terug te kunnen trekken op een rustig plekje.
GRIEGO werd getest met katten, hij had er geen enkele agressieve reactie bij, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden We hadden voor GRIEGO adoptanten gevonden, hij zou meereizen op transport. Op het laatste moment werd deze adoptie noodgedwongen gecancelled. Inmiddels was GRIEGO al helemaal klaargemaakt voor transport en verbleef voor korte tijd bij een vrijwilligster van het asiel in huis, ter voorbereiding op de reis en om de eerste stapjes te maken naar een leven als huishond. GRIEGO deed het heel goed in huis. Hij was binnen twee dagen zindelijk. Hij genoot van een warme mand, de rust en regelmatig, een aai over zijn kop. Bij het wandelen op straat was hij nog wel wat onzeker. Hij moet stevig aangelijnd worden zodat hij bij schrik niet uit de halsband kan schieten.
Kosten: 75,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG