G R I E S A
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/06/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Zwartgrijs/wit halflangharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Kapellen (België, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
GRIESA is een heel sympathiek, speels jong hondje dat waarschijnlijk al wat minder leuks meegemaakt heeft in haar leven. De eerste dagen wilde zo graag, maar durfde soms nog niet toe te geven aan gerichte aandacht. Ze nodigde wel uit, ze huppelde vrolijk rond je, haar staartje draaide als een propeller, maar op een korte afstand zodat ze altijd buiten ‘pak-afstand’ bleef. Met een beetje geduld, durfde ze dan wel dichterbij te komen en genieten van knuffelsessies op de schoot.
Ze had geen probleem met het ontdekken van haar nieuwe wereld, ze is heel nieuwsgierig.
Na een 2-tal weken opvang, waren die angsten verdwenen en was GRIESA een vrolijke donder. Ze wist nog niet altijd welke losse spullen op de grond speelgoed waren en wat niet (bv. schoenen, dweil, enz.). Na een paar weekjes opvang, begint ze nu te beseffen welk speelgoed voor haar bedoeld is.
GRIESA is een redelijk actief hondje, dat graag aandacht krijgt en bezig is. Geen zenuwlijder die heel de dag rondjes draait, maar aandacht van de baasjes en een speelkameraad op 4 poten zijn toch heel belangrijk voor haar.
Ze is niet gewend om op de bank te springen, alléén wanneer ze getild wordt om op schoot te liggen.
GRIESA is zindelijk. Ze slaapt heel de nacht door (ongeveer middernacht tot 7.00 uur) in haar bench, waar ze ’s avonds al uit zichzelf in gaat liggen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van GRIESA in haar opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
GRIESA past niet in een enerverend, druk gezin. We zoeken voor GRIESA lieve mensen die haar met een zachte hand en vrolijkheid positief verder opvoeden, en die veel thuis zijn. We schatten in dat ze een andere speelse sociale hond echt nodig heeft voor haar verdere ontwikkeling.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
GRIESA is heel sociaal en absoluut niet angstig voor andere (lieve) honden van elk formaat. In haar opvanggezin verblijft ze in een roedel van verschillende ouderdom en formaat. Ze heeft snel ontdekt wie graag met haar wil spelen en wie ze met rust moet laten. Haar beste vriendin is een zeer grote hond.
Bijzonderheden De vacht van GRIESA is recent kort geschoren omdat ze heel veel klitten had.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG