G U S   S.    &    T O B Y   V
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
2x reu gecastreerd
Ras
Yorkshire TerriŽrs
Klik hier voor een rasbeschrijving
Leeftijd
GUS:   ± 27/06/2013
TOBY  ± 10/10/2011
Schouderhoogte
GUS: klein hondje, 33 cm hoog en 5,5 kg
TOBY: zeer klein, 27 cm hoog en 3 kg
Uiterlijk
GUS: Cremewit/lichtbruin, (half)langharig.
TOBY: Lichtbruin/grijszwart, (half)langharig.
Beide hondjes zijn momenteel geschoren vanwege ernstig vervuilde en geklitte vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Leek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Lieve, vriendelijke hondjes.
GUS & TOBY zijn nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GUS & TOBY zijn nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hen en waar zij het best op hun plaats zullen zijn. Profielschets adoptant volgt nog. We zouden graag zien dat ze samen geadopteerd kunnen worden zodat ze bij elkaar kunnen blijven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden GUS & TOBY hebben lange tijd samengeleefd in Spanje. Een vrouw had hen voor haar dochters aangeschaft, maar lange tijd werd er totaal niet voor de hondjes gezorgd. Uiteindelijk zijn ze zwaar verwaarloosd uit een vies huis gehaald en overgedragen aan het asiel van Torres.
De hondjes zijn ondertussen opgeknapt. Ze verbleven bij een Spaans opvanggezin totdat ze naar Nederland reisden voor een totaal nieuw leven. Omdat de hondjes (we weten niet of ze familie van elkaar zijn) erg verknocht aan elkaar zijn, willen we proberen om een thuis voor hen samen te vinden.
Kosten: 2x   € 215,-- gift   +   2x   € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG