H A L L E Y
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/02/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Belfeld, in een opvanggezin met een andere hond, katten, een vogel en cavia's.
Karakter
HALLEY is een leuke, lieve, sociale en spontane hond. HALLEY voelt zich al helemaal thuis in het opvanggezin en luistert al heel goed. Ze is graag in de buurt van het opvanggezin en loopt graag met ze mee om te kijken wat ze gaan doen. Ze speelt graag met de andere hond en is ook dol op spelen met kinderen.
HALLEY is een energieke hond en gaat graag wandelen. HALLEY wil graag leren en zou mogelijk geschikt zijn om bijv. flyball mee te gaan doen. In huis is zij verder rustig.
Aan de riem wil zij nog wel eens trekken en kan dan ook wel eens naar een andere hond blaffen, maar als ze eenmaal bij de hond is, is het goed.
HALLEY is zindelijk, mits ze regelmatig wordt uitgelaten. Op verantwoorde plekken kan HALLEY los lopen. 's Nachts slaapt zij in de bench en dit gaat prima.
De katten in het opvanggezin vindt ze erg interessant. Ze blijft ze opzoeken en soms opjagen en als een van de katten haar een tik geeft, is ze daar niet echt van onder de indruk. Het gaat al steeds beter en ook de kippen laat ze met rust. De cavia ziet ze echter als prooi. Dit zal dus verder begeleid moeten worden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken voor HALLEY mensen die op zoek zijn naar een jonge, actieve hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden HALLEY is op straat gevonden door een jong meisje die haar naar La Protectora bracht. HALLEY is nu één van de gelukkigen die naar Nederland reisde voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG