H U M U S
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 26/06/2014
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 6,8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruine, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met een jong kind en een hond.
Karakter
HUMUS is een vrolijk hondje; in nieuwe situaties is hij wat onzeker en kijkt dan eerst de kat uit de boom.
Hij laat het toe wanneer je naar zijn oren of zijn tanden wil kijken, maar denkt dan al gauw dat het een spelletje is en begint dan met je handen te spelen. Dit is het opvanggezin hem aan het afleren.
HUMUS heeft wel aandacht voor het baasje, maar kan ook prima zelf spelen of even snel gedag zeggen wanneer je binnen komt en dan weer verder gaan met een speeltje of lekker gaan liggen. Hij begint de commando's een beetje door te krijgen. Zit, nee, kom hier. In huis ligt hij, wanneer hij niet aan het spelen is, graag naast je op de bank.
Hij is zindelijk, maar dan moet je wel op tijd met hem naar buiten gaan (zoals bij elke hond). Hij heeft buiten wel even tijd nodig om een plekje te vinden om te drukken, plassen doet hij zodra hij de eerste grasspriet tegenkomt.
Hij begint nu, na een week, te spelen met andere honden. Hij is soms een beetje afwachtend en nog wat onzeker, maar dit is vaak na een paar tellen weer over en dan gaat hij al snel de andere honden uitdagen om te spelen. Hij speelt met alles waar hij een speeltje in ziet, maar begint nu wel een beetje door te krijgen waar hij wel mee mag spelen en waarmee niet. Hij speelt graag in de tuin, maar binnen is ook prima.
HUMUS is blij met iedereen die in huis komt, en wil wel met iedereen knuffelen.
Hij kan tot nu toe prima thuisblijven wanneer het opvanggezin even een boodschapje moet doen. Wel ligt hij dan in de bench. De eerste paar minuten kan hij wat piepen, maar hij is al vrij snel stil. De andere hond loopt wel los in huis, maar is dan vaak wel in een andere kamer. Hij slaapt in de bench in de huiskamer. Dit gaat prima, ook s nachts.
HUMUS is erg gefocust op eten. Het opvanggezin heeft hem kunnen leren dat wanneer zij aan tafel zitten te eten, hij op de bank blijft liggen. Wanneer hij eten krijgt leren zij hem ook te wachten tot zij zeggen dat hij mag eten. Hij eet zijn bak in 1 keer leeg en probeert dan af en toe de bak van de andere hond leeg te eten. Zodra het opvanggezin zegt dat dit niet mag, stopt hij ook direct. Wanneer hij aan het eten is kun je er rustig bij gaan zitten en zijn bak weg halen of je hand erbij houden. Op de andere hond reageert hij niet wanneer zij langs hem loopt wanneer hij aan het eten is.
HUMUS is in een onbekende en drukke omgeving onzeker. Dit vermijd het opvanggezin op het moment nog even. Hij is niet bang wanneer er een auto of vrachtwagen langs rijdt, maar schrikt af en toe wel van harde geluiden. Hij heeft tijdens het uitlaten geen interesse in mensen die gewoon langslopen, wanneer zij hem aandacht willen geven dan gaat hij graag even kijken.
Hij vindt de eenden in de sloot erg interessant. Bij het kippenhok is hij niet weg te krijgen. Hier komt het jachthondje dan wel in hem naar boven.
In de auto zit hij vast met een speciale lijn op de achterbank. Hij is in het begin wat onrustig, maar gaat daarna wel lekker liggen.
Op dit moment likt hij heel erg aan je handen, armen en in je gezicht. Wanneer hij dit doet probeert het opvanggezin hem een speeltje aan te bieden. Het likken is nu al een stuk minder dan de eerste dagen dat hij bij hen was.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
HUMUS is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. HUMUS had geen aandacht voor de katten tijdens de kattentest in Spanje.
Bijzonderheden HUMUS werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Over zijn voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG