I O N
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Yorkshire Terriėr
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 25/11/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 4 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/grijszwart, (half)langharig. ION heeft maar 1 oogje, zie bijzonderheden.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met jonge kinderen, een andere hond en katten.
Karakter ION wordt door zijn Spaanse verzorgster beschreven als een heel vriendelijk, grappig en heerlijk hondje wat dolgraag in de buurt is van "zijn mensen". Het liefst slaapt hij op schoot als hij de kans krijgt.
In opvang laat ION zich niet anders zien, hij is graag bij zijn "gezin" in de buurt. Met de wandelingen loopt hij keurig mee aan de riem en geniet duidelijk van het leventje als huishondje. Met poezen en kindjes is ION dikke maatjes.
Nu hij wat meer gewend is laat hij steeds meer ook zijn ondeugende kant zien, het opvanggezin geniet hier van, maar corrigeert waar dit nodig is. Al met al is dit vrolijke kleine mannetje een hondje wat zich makkelijk aanpast en in vrijwel iedere situatie geplaatst kan worden mits hij niet te lang alleen gelaten word.
Op een ongelukje na is hij helemaal zindelijk en hij heeft geen verlatingsangst.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ION in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ION is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ION had een thuis in Spanje. Op een dag heeft zijn baasje, zonder opgaaf van redenen ION, VAITIARE en SAMOA naar de perrera van Madrid gebracht. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo hen alle drie gered. VAITIARE en SAMOA zijn recent al aangekomen bij hun opvanggezinnen, ION moest even wachten vanwege een operatie waarbij zijn oogje verwijderd moest worden. Gelukkig herstelde hij goed en kon hij ook naar Nederland reizen voor een betere toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG