J A I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 29/01/2016
Schouderhoogte
Zeer grote hond: ± 80 cm en 55 kg.
Uiterlijk
Cremewit, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Sahagún (Castilla y León)

Het asiel van "Amigos de los Animales de Tierra de Campos" of kortweg Albergue Sahagún is gelegen net buiten het dorp Sahagún in landelijk gebied. De huidige beheerders runnen dit asiel sinds 2008, er is een capaciteit voor een 30-tal honden, maar ze hebben een vergunning voor 25 honden. Het asiel is eigendom van de gemeente maar deze geeft geen cent aan subsidies, ze leveren alléén gratis water. Het contract tussen beheerders en gemeente verloopt in 2017, wanneer er opnieuw onderhandeld zal moeten worden.
Toen Monica en Josu het asiel overnamen in 2008 was het extreem verwaarloosd, er zaten ca 60 honden waarvan geen enkele hond geënt, gesteriliseerd/gecastreerd of gesocialiseerd! Nu is de situatie gelukkig een stuk verbeterd, al is het dagelijks vechten om het geld voor de zorg van de honden bijeen te kunnen krijgen. Al het geld moet verzameld worden via donateurs, en via verkopen van spulletjes en deelname aan evenementen.
Tijdens de werkdagen komt er een jongen de rennen poetsen en de honden eten geven. Hij heeft geen verdere interesse in de honden. Hij wordt betaald door een donateur. ‘s Zondags komen Monica en Josu de honden verzorgen, zij besteden ook tijd aan spelen met hen en het geven van aandacht en liefde.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, klein en groot vee.
Karakter
JAI is een vriendelijke, speelse, sociale en aanhankelijke grote lobbes, er zit werkelijk geen kwaad in. JAI kan met iedereen goed opschieten; er komen best veel mensen voorbij in haar opvanggezin omdat zij een pensionstal hebben, maar JAI heeft nog nooit lelijk gedaan naar iemand. Wel rent ze altijd enthousiast mee met de andere honden om te kijken wie er aankomt. Vervolgens steekt ze dan snel haar grote hoofd door het portier om te kijken of er nog iets lekkers te vinden is.
Ook met kinderen is JAI zeer lief.
Katten, grote en kleine hondjes zijn geen enkel probleem ook voor de paarden gaat ze netjes opzij en het weitje met de kippen en geiten negeert ze helemaal.
Autorijden gaat goed, alleen met een hoge instap moet ze een kontje hebben dat redt ze (nog) niet. Tijdens het rijden gaat ze rustig liggen.
JAI is zindelijk, loopt netjes aan de lijn en kan alleen thuis blijven – tot nu toe wel altijd in gezelschap van andere honden.
Gezien haar rustige aard verwachten we dat ze het ook als enige hond goed zal doen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
JAI past het beste bij mensen die tijd, ruimte, liefde en ervaring hebben met het opvoeden van grote honden en het karakter van een Mastin.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden JAI bleek op jonge leeftijd al gescheurde kruisbanden te hebben aan zowel haar linker als rechter poot. JAI is hieraan geopereerd en inmiddels goed hersteld. De verwachting is dat JAI hier in de toekomst geen verdere hinder van zal ondervinden.
Kosten: € 235,-- gift + € 100,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG