J E N K I N
contactpersoon
voor meer info:
ronny-sos@hotmail.com
+32 (0)494-113464
ma-vr: 10-12 & 15-19 uur
za-zo:   10.00 - 14.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/04/2017
Schouderhoogte
60 cm hoog en 28 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit met donker masker, dikke korte vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Nieuw Vennep, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
JENKIN is niet enkel een mooie verschijning voor het oog, maar is ook innerlijk een pracht van een jonge kerel.
Deze heerlijke speelvogel is uiterst sociaal aangelegd, zowel naar andere honden toe als naar mensen. Hij begroet dan ook iedereen die hij tegenkomt, dit zowel buitenhuis als bezoekers aan huis.
Wanneer hij mee uit wandelen mag, is het pas echte pret voor hem: hij geniet van deze uitstapjes van de eerste tot de laatste seconde. JENKIN loopt al aardig netjes met je mee aan de leiband. Het is wel wat opletten daar hij nu al over heel wat kracht beschikt, dus uiteraard wat uitkijken mocht hij bv. op wandeling gaan met al wat oudere kinderen.
JENKIN neemt geen genoegen met een dagelijks blokje om, maar heeft behoefte aan veel beweging, zodat hij zijn energie op een positieve manier kan ventileren. Elke andere viervoeter vindt JENKIN gewoonweg super: spelen, kroelen, rennen.
's Nachts verblijft JENKIN gewoon vrij op de benedenverdieping en dit gebeurt in alle rust en zonder sloopgedrag.
Kortom: JENKIN is een uiterst lieve, sociale viervoeter die maar al te graag deze mooie eigenschappen zou willen delen met zijn " forever" baasjes.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JENKIN is een pup en moet nog verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
JENKIN heeft behoefte aan beweging en is absoluut NIET geschikt om in een appartementje te leven. Mocht JENKIN zelf de huizenmarkt afschuimen, dan kiest hij zeker voor een woning met ruime tuin waar hij onbehouwen gebruik van mag maken. JENKIN is op zoek naar mensen van het sportieve type waar hij samen mee op pad mag gaan. Eventuele andere honden in het gezin zijn voor JENKIN totaal geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JENKIN wordt door de medewerkers van het asiel beschreven als de pup met het trieste gezicht. Hij is door hen gered uit de perrera van Santander en heeft een tijd bij een Spaans gastgezin gewoond waar ook een kat en kinderen aanwezig waren.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG