J U A N O L A
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 02/01/2011
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en bijna 5 kg.
Uiterlijk
Tricolor, overwegend zwart, (half)langharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heerle (Noord-Brabant) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
JUANOLA is een heel lief en schattig meisje, dat graag mee gaat wandelen. Ze is lief tegen andere hondjes maar zoekt ze niet echt op, gaan wandelen samen met de hondjes van haar opvanggezin vindt ze wel heel fijn.
JUANOLA wil heel graag dicht bij haar tijdelijke baasjes zijn, ze ligt ook zeer graag op schoot om te knuffelen.
Echt spelen met andere hondjes doet ze niet, soms rent ze heel even achter hen aan en dan stopt ze weer.
Ze is meer een mensenhondje, is echt een hondje wat je overal mee naar toe kan nemen, ze geniet van de uitstapjes en gedraagt zich netjes.
Haar opvanggezin noemt haar dikwijls een pretlettertje omdat ze zo vrolijk is. De aandacht en liefde die ze nu krijgt, lijkt ze enorm te waarderen.
JUANOLA is zeer zacht van karakter.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JUANOLA is een heel makkelijk hondje dat het liefst bij een gezin woont wat heel veel thuis is, of die haar overal mee naartoe neemt, ze is een echt mensenhondje. Een andere hond mag, maar is niet noodzakelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden JUANOLA verbleef in een Spaans opvanggezin tot ze naar Nederland reisde.
Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG