K A I
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/07/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin met zwarte, halflange ruwharige vacht (die op dit moment kort geschoren is; zie foto's).
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Oostburg, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
KAI is een heel leuk en grappig hondje. Toen hij net aankwam in het opvanggezin was hij erg druk, dit door alle prikkels van de reis. Maar nu hij wat meer gewend is, is dit wat meer bijgedraaid en is het een heerlijke lieve hond, die zijn momenten van rust kent. KAI volgt je wel graag in huis. In het begin kon hij nog niet zo goed alleen blijven en de nachten waren ook nog moeilijk. Nu gaan de nachten goed en hoor je hem niet meer, ook even alleen blijven gaat nu goed. Hij is erg lief met kinderen.
KAI is sociaal met andere honden en speelt graag met ze. Alles buiten is erg interessant en hij wil met alles en iedereen spelen, zelfs als een vlieg voorbij komt wil hij daarmee spelen.
KAI is zindelijk, in het begin had hij af en toe een ongelukje binnen maar dit was waarschijnlijk omdat hij even moest wennen. KAI doet zijn behoefte nu netjes buiten.
Aan de lijn lopen gaat steeds beter.
Hij is sociaal naar mensen en als er visite komt wordt deze vrolijk begroet.
Mee in de auto is voor KAI ook geen enkel probleem; hij zit dan in een autotuig en na een paar minuutjes gaat hij lief liggen.
KAI is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van KAI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KAI is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. In Spanje leefde KAI samen met een vrij bazige Duitse herder maar dit gaf geen enkel probleem. KAI gedroeg zich onderdanig en vriendelijk naar haar.
Bij de kattentest in Spanje reageerde KAI vriendelijk (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden KAI is gevonden op straat waar hij al enkele dagen rondliep, men kende hem daar niet. Hij is naar het asiel gebracht: niemand heeft ooit naar hem gevraagd. Nu is KAI n van de gelukkigen die naar Nederland kon reizen voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG