K A I
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/07/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin met zwarte, halflange ruwharige vacht (die op dit moment kort geschoren is; zie foto's).
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Vierlingsbeek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
KAI is een leuke, grappige en lieve hond. Hij houdt heel erg van spelen, vooral met andere honden. Alles buiten is erg interessant en hij wil met alles en iedereen spelen, zelfs als er een vlieg voorbij komt.
Aan de lijn lopen gaat steeds beter en KAI doet zijn behoefte netjes buiten. De nachten slaapt hij goed door en overdag kan hij een tijdje alleen blijven.
Als er visite komt wordt deze vrolijk begroet.
KAI ligt graag op de bank en vindt het heerlijk om met zijn opvanggezin te knuffelen! Ook is KAI lief met kinderen.
Mee in de auto is voor KAI ook geen enkel probleem; hij zit dan in een autotuig en na een paar minuutjes gaat hij lief liggen.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van KAI in Spanje en in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor KAI zoeken wij baasjes die veel tijd voor hem hebben en hem voldoende beweging kunnen bieden aangezien hij een hoog energielevel heeft. Ook zal het leuk zijn voor KAI om een cursus te volgen en hersenwerkjes te doen. Wij zoeken mensen die houden van een levendig hondje in huis. Met de juiste/voldoende beweging, heeft KAI uiteraard ook zijn rustmomenten.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
KAI is erg sociaal naar andere honden en wil graag spelen, hij moet soms zijn grenzen hierin nog leren.
KAI kan niet geplaatst worden bij katten.
Bijzonderheden KAI is gevonden op straat waar hij al enkele dagen rondliep, men kende hem daar niet. Hij is naar het asiel gebracht: niemand heeft ooit naar hem gevraagd. Nu is KAI n van de gelukkigen die naar Nederland kon reizen voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG