K A R E N   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2013
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog 6,9 kg.
Uiterlijk
Lichtbruine, ruwharige vacht. KAREN heeft maar één gezond oog (zie Bijzonderheden).
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met een andere hond en een kat.
Karakter
De eerste indruk van KAREN:
KAREN is een heel rustig en erg gevoelig hondje dat tot nu toe geniet van lekker op de bank liggen en vertroeteld worden door haar opvangmama. Het heeft tijd nodig haar vertrouwen te winnen! Ze kan ook best nerveus en onzeker zijn, en kan dat in nieuwe situaties laten zien door te trillen.
Toch schuilt er zeker een terriër in haar en ze heeft daarom ook een consequente opvoeding nodig; ze is absoluut niet zielig. We vermoeden dat KAREN het huisleven wel kent, omdat ze zich meteen aanpaste en volkomen zindelijk is. Ze luistert ook al best goed en kan al zitten op commando.
KAREN heeft totaal geen verlatingsangst en kan makkelijk een paar uurtjes alleen blijven. Omdat ze harde geluiden van bijv. onweer/vuurwerk wel eng vindt, voelt ze zich dan wel het veiligst in een bench met een deken eroverheen. Ook 's nachts slaapt ze in haar veilige huisje.
KAREN is zeker gesteld op haar rust en drukke, springerige kinderen vindt ze tot nu toe niet echt prettig. Ze kan dan ook best een grommetje laten horen. We plaatsen haar dan ook liever niet bij kleine, springerige kinderen.
Met andere honden is ze sociaal en ze loopt zo mee met een hele roedel. Ze loopt keurig aan de lijn, liefst voor je voeten, daar wordt mee geoefend, ze trekt niet. Ze geniet van het buiten zijn en snuffelen vindt ze het einde. KAREN kan nog niet loslopen omdat ze wat schrikkerig kan reageren en dan vluchtgedrag zou kunnen hebben.
KAREN is ook al mee geweest in de auto voor een kort ritje en dat ging erg goed.

Klik hier om een filmpje te bekijken van KAREN in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KAREN zoekt baasjes die haar rust bieden en af en toe lekker met haar wandelen. KAREN past niet in een drukke omgeving met kleine kinderen.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten (klik hier voor tips over het introduceren van een hond aan een kat).
Bijzonderheden KAREN had een beschadigd oog, wat vermoedelijk veroorzaakt is door een klap er op. Wat er precies met haar gebeurd is, weten we niet. In Spanje is haar oog chirurgisch verwijderd en ze is goed hersteld.
KAREN is vermoedelijk de moeder van van KLAUS, die met hetzelfde transport naar Nederland kwam.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG