K A T Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
klaske@sos-strays.nl
+31 (0)6 37354987
ma t/m za van 8.00 - 11.00
en na 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Fox Terrir.
Leeftijd
± 15/06/2010
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 35 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met grote kinderen en andere honden.
Karakter
Hoe bijzonder is het dat een hondje dat zo lang aan de ketting heeft gezeten en nog nooit in een huis heeft gewoond, zich zo snel aanpast.
KATY is een lief klein slim hondje en geniet zichtbaar van het leven zonder ketting. Het is ook een erg aanhankelijk hondje; ze zit graag op schoot of bij het baasje op de bank.
In huis is ze rustig en buiten wil ze graag de wereld ontdekken en die is mooi met het baasje dichtbij.
Als een echte Fox Terrir houdt KATY van het zoeken naar muisjes en mollen en ze snuffelt graag: wanneer ze iets ruikt, gaat ze graven. Uiteraard is het in de tuin oppassen geblazen: KATY zou het liefst een eigen stukje tuin hebben waar ze haar gang kan gaan. Vanwege haar ontdekkingsdrang kan KATY niet los lopen tijdens de wandeling en moet de tuin goed omheind zijn.
Ze is al een paar uurtjes alleen geweest met de andere aanwezige honden en dat ging prima. Ze ligt dan heerlijk in haar mandje in de woonkamer.
KATY hoeft niet in een bench want ze vernielt niets en is zindelijk.
Ze eet goed en is sociaal met alle honden. Haar grenzen geeft ze wel aan met een klein grommetje en gelijk heeft ze.
KATY is niet wagenziek.
Het is genieten met de kleine KATY in huis.
KATY is mee geweest op vakantie naar Ameland. Alles was nieuw voor haar en niets vond ze een probleem. Ze ging mee in het hondenmandje op de fiets, overal mee in de restaurantjes, heerlijk uitwaaien op het strand.
Tijdens de bootreis kreeg ze veel aandacht van schoolkinderen en wat vond iedereen haar een schatje en dat is ze ook!

Klik hier om een een filmpje te bekijken van KATY in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We zoeken voor KATY baasjes die niet te lang van huis zijn omdat zij erg aanhankelijk is. KATY houdt van lange wandelingen en wij zoeken baasjes die graag met haar op pad gaan.
KATY kan niet bij katten, of het moeten katten zijn die aan honden gewend zijn en hun grenzen stevig aangeven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. KATY kan niet bij katten, of het moeten katten zijn die aan honden gewend zijn en hun grenzen stevig aangeven.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
KATY heeft jaren geleefd als kettinghond, een verschijnsel wat je vaak ziet in dit deel van Spanje. Samen met haar pup kwam zij een tijdje terug in het asiel. De pup heeft ondertussen in Spanje een thuis gevonden en KATY kwam naar Nederland om hier een nieuwe toekomst te krijgen.
Kosten: € 190,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG