K A Y
contactpersoon
voor meer info:
monique@sos-strays.nl
+32 (0)10-845686/
+32 (0)486-376725


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/04/2012
Schouderhoogte
Middelmaatje: 43 cm hoog
Uiterlijk
Wit/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Oviedo (Asturias)

Comvive is een kleinschalige nieuwe vereniging in Oviedo die recentelijk is opgericht in 2016 door mensen die bekend zijn in het rescuewerk en veel ervaring hebben met asielhonden in Asturias.
Verblijfplaats
Beauvechain (BelgiŽ, 25 km ten oosten van Brussel) in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen en paarden.
Karakter
KAY wordt door zijn verzorgers beschreven als een lieve, gehoorzame en sociale hond die goed overweg kan met zowel volwassenen als kinderen. Hij kan wat schrikachtig reageren op onverwachte harde geluiden zoals vuurwerk of het geratel van skateboards.
KAY is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KAY is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. KAY is getest met katten maar hij reageerde niet op hen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KAY heeft een tijd in het asiel Bolgachina te Oviedo gezeten. De dierenvrienden van ComVive hebben hem hier uit gehaald. Van zijn voorgeschiedenis is verder niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG