K A Y
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/04/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 43 cm hoog en 15 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Oviedo (Asturias)

Comvive is een kleinschalige nieuwe vereniging in Oviedo die recentelijk is opgericht in 2016 door mensen die bekend zijn in het rescuewerk en veel ervaring hebben met asielhonden in Asturias.
Verblijfplaats
Budel, in een opvanggezin met een kind en andere honden.
Karakter
KAY werd door zijn verzorgers in Spanje beschreven als een lieve, gehoorzame en sociale hond die goed overweg kan met zowel volwassenen als kinderen. Hij is een zr vrolijke, zachtaardige hond, aanhankelijk en grappig. Soms kan wat schrikachtig reageren op onverwachte harde geluiden zoals vuurwerk of het geratel van skateboards.
Zoals zoveel Spaanse honden weet hij perfect hoe hij zich moet gedragen tegenover andere honden. Hij werd dan ook onmiddellijk geaccepteerd door de eigen honden van het opvanggezin en kent de honden taal. KAY heeft absoluut geen voernijd, en eet heel rustig zijn brokken zonder te schrokken.
KAY houdt heel erg van kauwbotjes, en kan zich daar heerlijk mee bezig houden. 's Nachts slaapt hij in de woonkamer bij de andere honden en soms kruipt hij lekker in de openstaande bench. Hij is helemaal zindelijk. Hij kan met katten en heeft geen jachtinstinct. Zelfs de kippen die soms loslopen laat hij met rust.
KAY is een intelligente hond en kan op een grappige en expressieve manier duidelijk maken wat hij wil. Hij kan genieten van aandacht, maar is zeker niet opdringerig. Hij kan soms even blaffen als de bel gaat, of als de andere honden blaffen, maar hij is geen blaffer. Hij kan ook makkelijk enkele uren alleen thuis zijn, en gaat dan lekker liggen slapen met de andere honden.
KAY is zindelijk, maar wil zijn mannelijkheid nog wel eens laten zien door ergens tegenaan te plassen. Hier wordt aan gewerkt in het opvanggezin; het gaat steeds beter en er zijn zelfs al weken dat hij het nauwelijks doet. Overigens doet KAY dat meestal waar je bij bent, dus het vr zijn en doorbreken van het gedrag is de beste oplossing om te zorgen dat het helemaal verdwijnt. Wij begeleiden u hier zo nodig verder mee.
KAY speelt graag met knuffels en begint te ontdekken dat mensen ook steeds leuker zijn om mee te spelen. Bijv. een touwtrekspelletje vindt hij superleuk!
Als zijn opvangmama gaat wandelen staat KAY al te springen om mee te gaan, en hij kan een lange wandeling gemakkelijk aan en geniet daar zichtbaar van. Hij laat fietsers en joggers met rust. Hij loopt nog wel aan de flexi lijn maar trekt bijna niet en loopt keurig mee. KAY kan ook al los lopen en als je hem roept komt hij keurig terug! Als ze een hond tegen komen begroet hij ze vriendelijk en ook voetgangers worden vriendelijk begroet. Maar heerlijk in de tuin rondstruinen vindt KAY ook erg leuk. In het opvanggezin wordt geoefend met commando's en leren loslopen.
Al met al is KAY een heel gemakkelijke hond, die leergierig is en nog veel kan leren.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KAY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor KAY zijn vele situaties geschikt. Als het maar niet te druk wordt. KAY wil heel graag iemands maatje zijn!

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KAY heeft een tijd in het asiel Bolgachina te Oviedo gezeten. De dierenvrienden van ComVive hebben hem hier uit gehaald. Van zijn voorgeschiedenis is verder niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG