K I L O S
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Typisch Galiciaans hondje (kruising met Pekinees)
Leeftijd
± 01/12/2007
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 39 cm hoog en 12,8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, langharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
KILOS verblijft in een opvanggezin in Warfstermolen.
Omschrijving
KILOS is een lief hondje wat vele jaren in het asiel verbleef. Hij heeft een opgewekt karakter en is vriendelijk naar mensen van jong tot oud. Hij begroet iedereen die hij tegenkomt. KILOS had in Spanje een "godmother" die in de weekenden met hem ging wandelen. Hij loopt netjes mee aan de riem. De godmother heeft hem ook enkele commando's geleerd zoals zit, af en pootje geven. KILOS vindt het heerlijk om geaaid of geborsteld te worden maar is daarnaast ook een zelfstandig mannetje, die zelf op onderzoek uitgaat. KILOS is verschillende malen meegeweest naar evenementen, hij vindt dit soort uitjes leuk en gezellig en gedraagt zich dan ook heel netjes naar zowel de andere honden als mensen die hij tegenkomt.
KILOS is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat KILOS nog een fijn leven mag krijgen als echt huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden, maar hij houdt niet van te opdringerige reuen.
KILOS kan niet met katten.
Bijzonderheden KILOS verbleef al sinds 2010 in het asiel in Santiago. Ondanks zijn lange tijd in het asiel is hij altijd een opgewekt en fit hondje gebleven. Maar de jaren gaan tellen voor KILOS en het leven in een koud en nat asiel werd steeds zwaarder voor hem. Gelukkig is hij naar Nederland gekomen voor een leven als huishondje.
Kosten: € 50,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG