K I T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
(Mogelijk) mix Petit Basset Fauve de Bretagne.
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 17/11/2013
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog en 12 kg. KITA heeft een lang lijf en korte pootjes.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeetnen voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.
Verblijfplaats
Beek en Donk, in een opvanggezin met een kind, andere honden en katten.
Karakter
KITA is een zeer lief, vrolijk en slim hondje en zij heeft zich al heel snel aangepast aan het ritme binnen het opvanggezin. In huis is KITA een rustig hondje.
KITA vindt het leuk om met een balletje te spelen. Spelen met de andere honden in het opvanggezin doet zij nog niet echt. Ze leven wat langs elkaar heen. De roedeltaal snapt zij zeer goed.
KITA gaat goed om met het kind in het opvanggezin.
KITA trekt nog behoorlijk aan de riem en heeft daarbij haar neusje op de grond. Ze kan dan ook absoluut nog niet los lopen. Ze is dol op wandelen.
KITA is nagenoeg zindelijk op een klein ongelukje na.
KITA kan al even alleen thuis blijven en verblijft dan los in huis. Zij sloopt niets en gaat lekker slapen of in de vensterbank liggen om naar buiten te kunnen kijken. 's Nachts slaapt zij in de bench op de slaapkamer met het deurtje open. Dat gaat erg goed.
Met de katten in het opvanggezin gaat zij zeer goed om.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KITA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. KITA negeerde de katten bij de kattentest.
Grappig detail: KITA kan heel goed overweg met geiten.
Bijzonderheden KITA is de mama van KITO die ook met het transport van begin december meereisde.
Kosten: € 260- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG