L A D I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 57 cm hoog en 21 kg.
Uiterlijk
Wit/roodbruin, dikke halflangharige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met een andere hond en kinderen.
Karakter
LADI is (zie bijzonderheden) een gevoelige hond die tijd nodig zal hebben om te wennen aan een leven in huis, buiten de muren van het asiel. Haar verzorgers in Spanje beschrijven haar als een lieve gevoelige hond die veel te lang in het asiel heeft moeten leven.
LADI past zich goed aan in huis en begint mee te draaien in de routine van alledag. Op onverwachte geluiden en bezoek in huis wordt nog wat onzeker gereageerd maar ze zoekt steeds meer contact. Ze geniet duidelijk van de huiselijke warmte en aandacht.
Met de wandelingen vindt LADI alles nog erg spannend maar ze loopt al wat meer ontspannen mee. Op andere honden die ze tegenkomt kan ze nog te enthousiast en een tikkeltje dominant reageren. Tegen passanten wordt soms nog onzeker geblaft, maar dit wordt steeds minder want ze weet dat je ook van mensen die je niet kent lekkers kunt krijgen, die slimme tante.
LADI is verzot op aandacht en vindt het soms moeilijk om die te delen; ze dringt de andere honden opzij, zonder lelijk te doen.
Mensen die ze goed kent worden uitbundig door haar begroet, ze heeft dan wel de neiging tegen ze op te springen, maar dit gaat zo gedoseerd dat het geen probleem is haar terug op haar pootjes te zetten. LADI is tot nu toe totaal conflict mijdend.
LADI gaat probleemloos mee in de auto en ook in en uit huis gaan is voor haar geen probleem, ze zoekt hierin nog wel de steun van de roedel waar ze zich momenteel erg aan optrekt.
Voor een hond met haar verleden doet ze het boven verwachting. Alleen thuis zijn is voor haar geen probleem in het bijzijn van de andere honden, een bench is voor haar niet nodig.
LADI is erg bang voor harde knallen en harde, zware stemmen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LADI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LADI heeft hele stabiele en consequente baasjes nodig die haar steun kunnen geven zonder haar al te veel te vertroetelen, ze heeft de neiging dan alle aandacht voor zich op te eisen. Baasjes die begrijpen dat deze hond tijd nodig heeft om te wennen aan haar totaal nieuwe leven, zonder dat ze haar overprikkelen. Een stabiele andere hond waar zij het mee kan vinden is ook erg welkom, omdat ze zich daar erg aan optrekt maar het is geen 'must'.
LADI is niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen omdat zij daar zeer angstig voor is. Een druk gezin met kinderen vanaf 15 jaar waar veel verkeer in en uit gaat is i.v.m. haar angst ook niet aan te raden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
LADI is in 2011 gevonden op straat, ze had op dat moment wat kneuzingen op haar kop. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend.
Jarenlang verbleef zij in het asiel en uiteindelijk werd zij in 2016 voor een paar weken geadopteerd in Spanje. Helaas was dit geen succes: haar nieuwe baasjes verwachtten te veel en te snel van alles van haar en boden haar geen structuur, rust en duidelijkheid. Hierdoor raakte LADI erg van slag en kroop zij in haar schulp. Al gauw werd zij vervolgens teruggebracht naar het asiel.
Wij vinden dat LADI een kans verdient, na al die winters op het beton en het altijd delen van de schaarse aandacht. We beseffen dat LADI een zogenaamde “opbloeihond” is, maar met liefde – rust – regelmaat en duidelijkheid denken wij dat de lieve speelse vrolijke hond (die nu nog verstopt zit) tevoorschijn zal komen.
Kosten: € 140,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG