L A D I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 57 cm hoog en 21 kg.
Uiterlijk
Wit/roodbruin, dikke halflangharige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, een kat en vogels.
Karakter
LADI is (zie bijzonderheden) een gevoelige hond die tijd nodig zal hebben om te wennen aan een leven in huis, buiten de muren van het asiel. Haar verzorgers in Spanje beschrijven haar als een lieve gevoelige hond die veel te lang in het asiel heeft moeten leven.
LADI is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LADI is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Wij denken dat LADI het beste zal gedijen bij mensen waar al een stabiele hond aanwezig is.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
LADI is in 2011 gevonden op straat, ze had op dat moment wat kneuzingen op haar kop. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend.
Jarenlang verbleef zij in het asiel en uiteindelijk werd zij in 2016 voor een paar weken geadopteerd in Spanje. Helaas was dit geen succes: haar nieuwe baasjes verwachtten te veel en te snel van alles van haar en boden haar geen structuur, rust en duidelijkheid. Hierdoor raakte LADI erg van slag en kroop zij in haar schulp. Al gauw werd zij vervolgens teruggebracht naar het asiel.
Wij vinden dat LADI een kans verdient, na al die winters op het beton en het altijd delen van de schaarse aandacht. We beseffen dat LADI een zogenaamde “opbloeihond” is, maar met liefde – rust – regelmaat en duidelijkheid denken wij dat de lieve speelse vrolijke hond (die nu nog verstopt zit) tevoorschijn zal komen.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG