L A U R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/10/2016
Schouderhoogte
Grote hond: 78 cm hoog en 45 kg.
Uiterlijk
Wit/lichtbruin gevlekt, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Sahagún (León)

Het asiel van "Amigos de los Animales de Tierra de Campos" of kortweg Albergue Sahagún is gelegen net buiten het dorp Sahagún in landelijk gebied. De huidige beheerders runnen dit asiel sinds 2008, er is een capaciteit voor een 30-tal honden, maar ze hebben een vergunning voor 25 honden. Het asiel is eigendom van de gemeente maar deze geeft geen cent aan subsidies, ze leveren alléén gratis water. Het contract tussen beheerders en gemeente verloopt in 2017, wanneer er opnieuw onderhandeld zal moeten worden.
Toen Monica en Josu het asiel overnamen in 2008 was het extreem verwaarloosd, er zaten ca 60 honden waarvan geen enkele hond geënt, gesteriliseerd/gecastreerd of gesocialiseerd! Nu is de situatie gelukkig een stuk verbeterd, al is het dagelijks vechten om het geld voor de zorg van de honden bijeen te kunnen krijgen. Al het geld moet verzameld worden via donateurs, en via verkopen van spulletjes en deelname aan evenementen.
Tijdens de werkdagen komt er een jongen de rennen poetsen en de honden eten geven. Hij heeft geen verdere interesse in de honden. Hij wordt betaald door een donateur. ‘s Zondags komen Monica en Josu de honden verzorgen, zij besteden ook tijd aan spelen met hen en het geven van aandacht en liefde.
Verblijfplaats
Dussen, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
LAURA is een lieve, vrolijke, speelse jonge hond. Naar mensen die ze vertrouwt is ze aanhankelijk.
Ze heeft een heel zacht karakter.
Naar onbekende mensen en in drukke situaties is ze nog wel wat onzeker maar haar jeugdige en nieuwsgierige aard helpt haar om haar angst vrij vlot te overwinnen.
LAURA gaat graag wandelen, ze staat al klaar als de riem gepakt wordt. Op rustige plaatsen, zoals in de natuur, waar er ruimte is, geen verkeer en weinig mensen voelt LAURA zich helemaal op haar gemak, je ziet dan de vrolijke, ondernemende jonge hond in haar. Ze loopt rustig mee aan de riem en kan op veilige plaatsen ook loslopen. LAURA speelt graag met andere honden en gaat ook wel graag op onderzoek uit maar komt altijd netjes terug. Ze kan in haar enthousiasme vrij wild en lomp spelen maar er zit geen enkele kwade bedoeling bij. Eigenlijk is ze vrij onderdanig en ze gaat confrontaties uit de weg.
Wandelen over straat waar er verkeer en mensen zijn vindt LAURA nog spannend. Als ze bang is trekt ze aan de riem, maar het gaat wel steeds beter.
In huis is LAURA een heerlijke hond, lief en aanhankelijk, en voor een jonge hond best rustig. Ze is helemaal zindelijk en eventjes alleen blijven, hier samen met de andere honden, is geen probleem voor haar.
LAURA eet goed en graag, ze heeft geen enkele baknijd. Ze speelt graag met de andere honden of vermaakt zich met de aanwezige hondenspeeltjes zoals een balletje, flostouw of een knuffel. Niet alle knuffels “overleven” deze speelsessies maar zolang ze eigen speeltjes heeft sloopt ze niets anders in huis.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LAURA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor LAURA zoeken we een thuis waar ze voldoende ruimte heeft. Ze is een grote hond, en ze voelt zich niet op haar gemak in een drukke (gezins)situatie. LAURA is nog wat onzeker voor onbekende mensen en situaties, ze zal even de tijd nodig hebben om te wennen aan haar nieuwe thuis. LAURA is zeer sociaal en een echte roedelhond. Een andere hond in huis waar ze steun en gezelschap aan heeft zou erg goed voor haar zijn. Verder past LAURA bij iedereen die voldoende tijd en liefde heeft om deze jonge hond verder op te voeden en een fijn leven te geven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels met andere honden.
Naar de katten in huis is ze vriendelijk maar wel nieuwsgierig, ze wil graag aan ze snuffelen of met ze spelen. Ze zal ze echter geen kwaad doen. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van LAURA. Ze heeft geen perfecte heupen, wellicht door slechte verzorging tijdens de groei, een belangrijke periode voor de ontwikkeling van het skelet. Gelukkig is ze nog jong en het is belangrijk dat haar spieren opgebouwd worden zodat haar achterhand stevig wordt. Voor meer info: klik hier. Goede gewrichtsondersteunende voeding voor grote honden en gedoseerde beweging kunnen hierbij helpen.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG