L A U R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+34-665385261
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/10/2016
Schouderhoogte
Grote hond: ca. 70 cm hoog en 36 kg.
Uiterlijk
Wit/lichtbruin gevlekt, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Sahagún (León)

Het asiel van "Amigos de los Animales de Tierra de Campos" of kortweg Albergue Sahagún is gelegen net buiten het dorp Sahagún in landelijk gebied. De huidige beheerders runnen dit asiel sinds 2008, er is een capaciteit voor een 30-tal honden, maar ze hebben een vergunning voor 25 honden. Het asiel is eigendom van de gemeente maar deze geeft geen cent aan subsidies, ze leveren alléén gratis water. Het contract tussen beheerders en gemeente verloopt in 2017, wanneer er opnieuw onderhandeld zal moeten worden.
Toen Monica en Josu het asiel overnamen in 2008 was het extreem verwaarloosd, er zaten ca 60 honden waarvan geen enkele hond geënt, gesteriliseerd/gecastreerd of gesocialiseerd! Nu is de situatie gelukkig een stuk verbeterd, al is het dagelijks vechten om het geld voor de zorg van de honden bijeen te kunnen krijgen. Al het geld moet verzameld worden via donateurs, en via verkopen van spulletjes en deelname aan evenementen.
Tijdens de werkdagen komt er een jongen de rennen poetsen en de honden eten geven. Hij heeft geen verdere interesse in de honden. Hij wordt betaald door een donateur. ‘s Zondags komen Monica en Josu de honden verzorgen, zij besteden ook tijd aan spelen met hen en het geven van aandacht en liefde.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met honden en katten.
Karakter
LAURA is in de kern een lieve, speelse jonge hond met nog een onzeker schilletje eromheen. LAURA is nu enkele weken in Nederland. Toen ze hier aankwam maakte ze kennis met een totaal nieuwe onbekende wereld en aanvankelijk was dit heel bedreigend voor haar. Het vertrouwen in haar opvangmama had ze vlot gewonnen, In huis was LAURA redelijk snel gewend, en voelde ze zich veilig maar daarbuiten was alles doodeng, een grote boze buitenwereld. LAURA moest stapje voor stapje leren om zich buiten ook veilig te voelen.
LAURA maakt hierin goede vorderingen, ze is nog jong, speels en haar nieuwsgierige aard helpt haar om haar angst te overwinnen. Ook heeft ze heel veel steun aan de andere honden van het opvanggezin. Ze trekt enorm naar hen toe, volgt ze op de voet en als ze ziet dat de andere honden iets durven, dan duurt het niet lang tot LAURA het ook durft.
Inmiddels durft LAURA wel naar buiten te gaan. Ze gaat graag wandelen, ze staat al klaar als de riem gepakt wordt. Op rustige plaatsen, zoals in de natuur, waar er ruimte is, geen verkeer en weinig mensen voelt LAURA zich helemaal op haar gemak, je ziet dan de vrolijke, ondernemende jonge hond in haar. Ze loopt zonder angst mee aan de riem en kan op veilige plaatsen ook loslopen. Ze blijft goed bij de roedel. Luisteren en hier komen is nog een ander verhaal, als ze weer aangelijnd moet worden maakt LAURA hier soms graag een spelletje “pak me dan, als je kan” van.
Wandelen door de woonwijk blijft nog erg moeilijk voor LAURA. Mensen op straat, fietsers, auto’s, vreemde voorwerpen of geluiden maken haar nog flink angstig en dan hoeft het niet eens heel druk te zijn. Ze duikt ineen, staart tussen de poten en ze trekt hard aan de riem omdat ze zou willen vluchten. Ze kan soms flink in paniek raken, maar ze herstelt zich ook steeds sneller. Het zal nog wat tijd kosten om dit helemaal te overwinnen en mogelijk zal ze zich in een drukke omgeving nooit echt op haar gemak voelen.
In huis is LAURA gewoon een heerlijke hond, lief en aanhankelijk, en voor een jonge hond best rustig. Ze is helemaal zindelijk en eventjes alleen blijven, hier samen met de andere honden, is geen probleem voor haar. Bezoek is nog wel bedreigend voor LAURA. Ze blaft en gromt dan, puur uit angst en onzekerheid, ze durft niet in de buurt te komen.
LAURA eet goed en graag, ze heeft geen enkele baknijd. Ze speelt graag met de andere honden of vermaakt zich met de aanwezige hondenspeeltjes zoals een balletje, flostouw of een knuffel. Af en toe wordt het begrip hondenspeeltje iets te ruim genomen, dan worden handdoeken, kranten of een stoffer ook hieronder geschaard. Een corrigerend “nee” en ruilen voor een echt hondenspeeltje werkt dan prima.
Kortom, LAURA is een lieve, speelse jonge hond die nog wel wat opvoeding mag krijgen en begeleiding nodig heeft om haar onzekerheden te overwinnen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LAURA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Op dit moment past LAURA nog niet in een hele drukke stad of een druk gezin waar veel gaande is en regelmatig mensen over de vloer komen. Dit is nog te imponerend voor haar. LAURA is beter op haar plaats in een rustige thuissituatie die voor haar overzichtelijk en niet te bedreigend is zodat ze op een rustig tempo haar onzekerheden kan overwinnen. Een andere hond als steun, voorbeeld en gezelschap is hierbij heel belangrijk voor haar om te kunnen groeien.
We zoeken mensen die voldoende tijd en geduld hebben om LAURA verder te begeleiden en laten uitgroeien tot een mooie, lieve, stabiele mastindame.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels met andere honden.
Naar de katten in huis is ze vriendelijk maar wel nieuwsgierig, ze wil graag aan ze snuffelen of met ze spelen. Ze zal ze echter geen kwaad doen. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van LAURA. Ze heeft geen perfecte heupen, wellicht door slechte verzorging tijdens de groei, een belangrijke periode voor de ontwikkeling van het skelet. Gelukkig is ze nog jong en het is belangrijk dat haar spieren opgebouwd worden zodat haar achterhand stevig wordt. Voor meer info: klik hier. Goede gewrichtsondersteunende voeding voor grote honden en gedoseerde beweging kunnen hierbij helpen.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG