L A U R E N
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 02/09/2016
Schouderhoogte
Grote hond: 72 cm hoog.
LAUREN zal niet meer groeien, wel nog uitzetten tot ze volwassen wordt (rond 3 jaar oud).
Uiterlijk
Wit/bruin gevlekt, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo (Asturias), maar al sinds puptijd in Nederland

Verblijfplaats
Putte-Kapellen (grens B/NL bij Bergen op Zoom) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Alhoewel LAUREN (roepnaam OLIVIA in haar opvanggezin) qua ouderdom nog een puber is, gedraagt ze zich best in huis. Ze vertoont tot hiertoe in huis geen neiging om aan verkeerde spullen te komen. Er liggen in huis hier en daar diverse speeltjes waarvan sommige waar ze haar tanden in mag zetten. Spelen is voor haar vooral ravotten met speelse soortgenoten.
Ze heeft het typisch relaxte karakter van een Mastin, zelfs spelen gebeurt vrolijk maar helemaal niet zenuwachtig.
LAUREN/OLIVIA houdt enorm van knuffelen en gemasseerd worden, een zware kop op je schoot en droopy-ogen die naar je kijken, ze zou er bijna bij gaan spinnen.
LAUREN/OLIVIA heeft een open en sociaal karakter en is lief voor alle mensen, ook kinderen. Ze heeft een gezonde nieuwsgierigheid, maar loopt je niet heel de dag achterna.
LAUREN/OLIVIA wandelt graag en houdt er tijdens de wandeling een stevig tempo in, wandelen is momenteel nog een sportieve uitstap. Ze leert nu in haar opvanggezin om ook te letten op zicht- en geurprikkels onderweg.
LAUREN/OLIVIA slaapt los in de woonkamer, samen met de andere honden van het opvanggezin. Ze is ook al een 2-tal uurtjes alleen geweest, zonder wangedrag. Ze is sowieso geen blaffer en geen sloper. Of ze helemaal alléén zou kunnen thuisblijven, weten we niet. LAUREN/OLIVIA is nog nooit zonder andere honden geweest en zoekt veel contact met hen op. De rustige stabiele roedel in haar opvanggezin beïnvloedt zeker haar gedrag naar rust, ook tijdens de afwezigheid van de (tijdelijke) baasjes.
LAUREN/OLIVIA vertoont momenteel geen waaks gedrag, ook niet wanneer andere honden in haar opvanggezin wel waaks het bezoek of een onbekend geluid blaffend aankondigen. We hebben haar nog niet horen blaffen.

Klik hier om een filmpje van LAUREN en haar broers en zusje te bekijken in Spanje, toen ze nog klein waren.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LAUREN/OLIVIA is een prachtige hond en verdient ook prachtige baasjes. Als Mastin(mix) is het een hond die niet houdt van een enerverende omgeving en van harde stemmen. Een Mastin opvoeden houdt in dat je haar respect moet verdienen op een waardige rustige manier zodat ze uit liefde en respect je leiding aanvaardt en reageert op je aanwijzingen. LAUREN/OLIVIA is lieve kinderen gewend die weten hoe om te gaan met een hond.
Omdat LAUREN/OLIVIA nog nooit zonder andere hond was, en haar speelgedrag ook alléén op honden is gericht, is een speelse soortgenoot van (ongeveer) hetzelfde formaat een must. Uiteraard heeft ze een tuin nodig om te kunnen ravotten en om bij mooi weer te kunnen genieten van een straaltje zon.
LAUREN/OLIVIA is een huishond en wordt niet geplaatst als buitenhond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Er zijn geen katten aanwezig in haar opvanggezin.
Bijzonderheden LAUREN/OLIVIA werd als pup in Nederland geadopteerd, samen met haar broer GRAHAM/TANC. Wegens privé omstandigheden in het adoptiegezin, zijn ze nu beiden terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG