L E N A   I I I
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2015
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en 12,5 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Sint-Niklaas (België) in een opvanggezin met eigen hond.
Karakter
LENA is een vrolijk, aanhankelijk, zelfverzekerd hondje dat graag in de buurt is van haar baasjes.  Liefst nog op schoot.
Ze is al vanaf dag één zindelijk; doet haar plas en poep braaf aan de riem.  Wandelen aan de riem doet ze overigens ook al zeer voorbeeldig. 
LENA is speels, zowel met mensen als andere honden,  maar weet zich ook goed bezig te houden in haar eentje met wat speeltjes of in de tuin.  Ze graaft geen gaten en sloopt ook niet.  LENA slaapt braaf rustig los in huis.
Ze is sociaal naar alles en iedereen, luistert goed naar haar naam, en heeft geen angst voor huishoudelijke toestellen en/of verkeer.
Kortom, LENA is een leuke, makkelijke hond; de enige werkpuntjes zijn nog het alleen blijven (moet nog wat opgebouwd worden) en het meerijden in de auto in de bench (ze is dan wat nerveus en jankt dan wat).
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LENA kan bij iedereen terecht die voldoende tijd voor haar wil vrijmaken, en het geduld heeft om het alleen blijven en autorijden rustig op te bouwen. Een andere, reeds aanwezige hond is zeker geen probleem, maar geen noodzaak. Katten of kleine huisdieren kunnen beter niet aanwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Achter katten durft ze wel aangaan.
Bijzonderheden LENA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Pola de Lena, in het zuiden van Asturias.
LENA was geadopteerd, maar komt terug door gezondheidsproblemen in haar adoptiegezin.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG