L I L A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 15/01/2018
Schouderhoogte
Wordt een flinke middelmaat.
Op 28/06/2018 met 5 maanden oud: 12 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, niet helemaal kortharig. LILA heeft een heel kort staartje.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Zachtaardige, lieve LILA is een rustig puppenkind met zo nu en dan haar gekke 5 minuten met puppenstreken.
LILA is een zeer gehoorzame pup die in veilig losloop gebied heerlijk los kan scharrelen. In huis verblijft zij buiten de bench met meerdere andere honden en dit gaat zonder problemen.
Ze is zindelijk en weet wat wel en wat niet mag. Hierdoor maakt zij niets stuk, ondanks haar zere bekje door het wisselen; er wordt haar genoeg kauwmateriaal aangeboden.
LILA is vriendelijk tegen iedereen, tegenover de honden staat zij haar mannetje en verdedigt ze haar kluifje fel. Haar tijdelijke baasje mag en kan alles met haar.
De nachten slaapt LILA lekker door in haar mandje in de slaapkamer.
LILA zal uitgroeien tot een flinke middelmaat en zij is waaks. Haar jachtinstinct is momenteel nog niet aanwezig, maar opvliegende vogeltjes zijn leuk om achter aan te gaan, net als opdwarrelende blaadjes.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LILA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LILA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
Vanwege haar verwachte grootte, plaatsen we LILA niet bij al te kleine kinderen. Kinderen vanaf 6 jaar is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met iedereen, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden LILA is één van de vele honden die Silke heeft gered van de straat. Gelukkig kon zij naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst .
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG