L O I R A
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Beagle
Klik hier voor een rasbeschrijving van de Beagle.
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: ± 33 cm hoog en 11,1 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Vierlingsbeek, in een opvanggezin met kinderen, honden, een vogel en een konijn.
Karakter
LOIRA geniet verschrikkelijk van het huisleven, de zachte dekens, het heerlijke eten en alle aandacht en knuffels. Bij haar opvangmama of -papa op schoot om heerlijk gekroeld worden, is helemaal het einde. Als ze even stopt met kroelen komt er een pootje, zo van “doorkroelen graag, ik geniet zo”.
LOIRA is een zeer lief hondje wat door haar Spaanse verzorgers regelmatig mee genomen werd als aaihond naar een ziekenhuis voor mensen met een geestelijke aandoening. Ook is zij erg lief met kinderen. In het opvanggezin zijn twee tieners en daar is ze erg lief voor.
Ook de twee andere Beagles van het opvanggezin zijn erg lief met haar en zij met hen. Een spelletje dollen in de tuin vindt ze dan ook erg leuk. Of met zijn drieën in het zonnetje liggen dutten, lekker tegen elkaar aan.
Haar start in het huisleven verloopt best goed, maar er moet wel wat geduld zijn. LOIRA vindt alles nog best spannend! Maar als je haar vertrouwen hebt, ben je haar beste maatje. Zo moet LOIRA echt leren lopen aan de riem, nu gaat ze tussendoor soms liggen. Daar wordt aan gewerkt door haar opvangmama en dat gaat steeds beter. Ze vindt wandelen steeds leuker, want als de riemen gepakt worden staat ze te springen, zo blij dat ze mee mag.
Door haar leven als fokteef heeft ze weinig beweging gehad, en is ze een beetje stijf. Haar spiermassa moet een beetje opgebouwd worden. Maar ze loopt al een stuk beter dan in het begin. En ze vindt het heerlijk om rond te snuffelen; dat heeft ze nooit gekend.
Het konijn Pip vindt ze erg leuk om naar te kijken en achteraan te rennen. Ook de valkparkiet Koko, die soms liedjes zingt en rondvliegt, maakt dat ze erg onder de indruk is en er uren naar kan kijken.
Als LOIRA’s opvangmama eten klaar maakt, gaat ze een beetje gek doen, want ze houdt heel erg van eten. Tijdens het eten vindt ze het wel spannend als er iemand in de buurt staat.
LOIRA slaapt in een bench, maar kan ook al gewoon los in de kamer slapen, zonder iets te slopen. Ze slaapt de hele nacht door. Ze kan ook goed enkele uren alleen thuis zijn, ze is nu wel in het gezelschap van Milo en Bouli. Ook is ze zindelijk mits op ze op tijd naar buiten kan.
LOIRA is echt een aandoenlijk hondje, met haar dankbare snoet. Ze verdient na haar zware leven echt een warm thuis.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LOIRA te bekijken.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LOIRA past in een situatie waar ze lekker veel liefde en aandacht krijgt.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
LOIRA heeft een zwaar verleden achter de rug. Door slijtage en artrose mankt ze zowel links als rechts bij het lopen. Inmiddels krijgt ze hier dagelijks pijnstillers tegen, die het een stuk dragelijker maken en waardoor ze stukken beter loopt. De kosten van de pijnstillers zijn ongeveer € 15 per maand.
Bij andere honden
Sociaal. Katten ontloopt ze liever.
Bijzonderheden LOIRA heeft jarenlang geleefd als fokteefje en is vervolgens vermoedelijk op straat gezet. Hondenvangers hebben haar gevangen en naar het asiel gebracht. LOIRA was er slecht aan toe: ze zat onder de wonden van beten en had bovendien een infectie aan haar tepeltjes. Gelukkig werd zij in het asiel goed verzorgd en krijgt zij nu de kans om een leven als huishondje te krijgen. We vermoeden dat zij niet eerder in een huis heeft geleefd en zij zal dit dus allemaal moeten gaan leren.
Kosten: € € 50,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG