L O L I N A
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 32 cm hoog en 10,6 kg.
Uiterlijk
Witte, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
LOLINA is het feestnummer van het opvanggezin, maar past zich feilloos aan. Ze is een lieveling eerste klas, komt regelmatig haar gezicht laten zien en laat zich graag even heerlijk knuffelen en kroelen, of lekker bij je op schoot springen om je een dikke lik in je gezicht te geven. Een heerlijke speelse hond, die nog wel wat moet leren, maar baasgericht is en je graag een plezier wil doen. Een hondensport als agility zou erg leuk voor haar zijn.
Ze daagt de andere honden graag uit tot spelen en kan haar lol niet op als ze dan meedoen, bijv. met racen door het weiland en maar rollebollen. Samen met opvanghond CUSTOK van SOS Strays is ze beste maatjes (zie filmpjes). Mochten kandidaten op zoek zijn naar twee hondjes, dan zou CUSTOK de perfecte match zijn.
LOLINA kan ook heerlijk liggen dutten in de zon op een dekentje, en alles op een afstand bekijken. Als er wat te beleven valt is ze er als de kippen bij met haar neusje en sprekende oogjes. Die oogjes spreken boekdelen, ze weet precies wanneer haar baasje kijkt en ze iets niet mag doen, een duidelijke LOLINA Nee! is vaak al genoeg. Ze is erg slim dus!
LOLINA is een pittige dame waar ergens wel wat Welsh Corgi (Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden) in zit. Ze is een jonge hond die vol energie zit en wel wat uitdaging kan gebruiken. Als ze zich verveelt gaat ze op zoek naar speelgoed of een dekentje of iets waar ze mee rond kan rennen. Ook speurspelletjes met een snuffelkleed vindt ze heel leuk.
Door met haar te wandelen, spelletjes te doen of eventueel naast de fiets laten rennen (zie filmpjes) kan ze haar energie kwijt en gaat ze daarna lekker liggen kluiven of dutten. Ze gaat graag mee op stap en kan al loslopen, als je haar roept komt ze keurig terug en krijgt ze een beloningssnoepje. Ze geniet volop van de vrije natuur en kan met lekker loslopen ook haar vrolijke energie kwijt.
LOLINA kan heel hoog springen; ze springt met gemak over een hek van 1.30 m. hoog: hier dient rekening mee gehouden te worden! Maar als je bij haar blijft binnen de omheining blijft zal ze dat niet snel doen. Als je uit de poort loopt denkt ze dat je zonder haar weggaat en dan springt ze.
Als er bezoek komt kan ze wel waaks zijn, maar door haar te corrigeren: "LOLINA stil", is ze vrijwel meteen stil: ze begrijpt heel goed dat dat niet mag en kijkt je dan ook even aan met de blik van, hier mag ook niets haha. LOLINA wil als ze blij is ('s morgens of bij thuiskomst) van gekkigheid in je handen of enkels bijten, maar ze weet dat dat niet mag en als je een duidelijke "foei" zegt, stopt ze meteen.
LOLINA slaapt ’s nachts in een bench en vindt dat een zalig plekje. Overdag als ze lekker actief is geweest en haar opvangmama even weggaat, gaat LOLINA ook in de bench, maar ze kan ook in de bijkeuken (waar geen losse spullen staan zoals schoenen etc.) met een kluif en wat speelgoed verblijven. Wanneer je haar komt halen is ze heel rustig en ligt lui uitgestrekt te wachten en is dan heerlijk stil.
LOLINA is zindelijk.
LOLINA is een heerlijk, mooi hondje dat een warm thuis erg gezellig zal vinden, Ze zal graag je vriendin zijn en graag mee de natuur in gaan.
LOLINA is lief met kleine en grote mensen, maar hele kleine kinderen zou ze in haar spel wel omver kunnen lopen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LOLINA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LOLINA doet het super goed in haar opvanggezin, ze is lief met andere honden. Ze heeft nog wat opvoeding nodig, maar past zich zeer goed aan en is erg onbevangen. Ze heeft een stevige baas nodig die consequent kan en durft te zijn; dan heb je de leukste hond van de wereld.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Ook met katten.
Bijzonderheden LOLINA verbleef in Spanje bij een opvanggezin met katten totdat zij naar Nederland kon reizen.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG