L O U I S A   G.
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/08/2015
Schouderhoogte
Kleine hond: 33 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Wit met lichtbruine vlekken, kortharig. LOUISA heeft een onderbeet.
Herkomst
Griekenland, Kreta - Noah’s little Ark

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Putte-Kapellen (grens B/NL bij Bergen op Zoom) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Zelfzeker, nieuwsgierig, grappig, ongegeneerd, en met een eigenwijs smoeltje, LOUISA kwam, zag, en overwon het hart en de lachspieren van iedereen. Ze volgt je overal – niet uit onzekerheid maar uit nieuwsgierigheid - maar niet op een storende manier voor wie net kiest voor een grappig aanwezig vriendinnetje. Wanneer geen beweging in huis is, komt ze lekker bij je liggen.
Ze geniet van haar leven als huishondje en is na een snelcursus gedrag in huis (op de zetel ja, maar niet op de rugleuning, neusje uit de kasten houden, niet bedelen aan tafel, enz.), nu een makkelijk hondje dat zowel hele dagen kan ‘bankhangen’, als actief is zodra een balletje tevoorschijn komt of de riem om te gaan wandelen.
LOUISA is van niets onder de indruk. Ze kwam uit de bench uit na een zware lange vlucht (i.v.m. de winterperiode waren er geen rechtstreekse vluchten meer uit Kreta maar met tussenstop in Athene) en voelde zich meteen thuis. Even iedereen (mensen en honden – ook die grote reu van 80 kg) gaan begroeten, op onderzoek gaan door heel het huis, en nadat alles goedgekeurd lijkt te zijn, zich dan nestelen op de bank, liefst wanneer je erbij komt zitten.
LOUISA was met Oud en Nieuw opvallend de enige hond in het opvanggezin die het knallen niet stoorde. In tegendeel, ze was eerder nieuwsgierig.
a LOUISA gaat graag met je mee. Ze wandelt graag, is nieuwsgierig naar alles, en loopt vlot mee aan de riem, nog niet gedisciplineerd. In haar opvanggezin blijft ze momenteel tot 2 uurtjes alléén thuis zonder wangedrag (wel met de andere honden, maar we denken niet dat dit een verschil maakt) en slaapt ook los in de woonkamer. Haar slaapplek is een zacht hondenmandje op de bank. Ze speelt graag met balletjes, een kong, flosstouwen, een dikke tak, en doet geen pogingen om aan de spullen van het baasje te zitten.
LOUISA is vriendelijk naar bezoekers, het zijn immers extra handen om haar te aaien.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LOUISA bij haar opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor LOUISA zoeken we adoptanten die haar verder willen opvoeden met een zachte, maar toch consequente hand. We denken dat ze te druk zou worden met jonge kinderen. LOUISA kan met andere, niet dominante honden leven, maar zal gelukkiger zijn zonder andere huisdieren in huis.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal; ze gaat op elke hond af om kennis te maken. LOUISA is niet bang voor grote honden en moet waarschijnlijk beschermd worden tegen honden die niet zo vriendelijk zijn. Ze kan met elke niet dominante hond in huis leven, zolang zij de kleine koningin mag zijn. Dit uit ze in lichaamstaal en niet in agressie.
Er zijn geen katten aanwezig in haar opvanggezin en we denken dat ze niet met katten in huis kan leven.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG