L U A   I V
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Kleine hond: 28 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Zwart met witte borst, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter
LUA is een rustig, lief, slim, vrolijk en relaxt hondje. Ze is dol op knuffelen en zo af en toe krijgt ze in huis de gekke 5 minuten en rent ze als een dolle door het huis. Inmiddels gaat ze al meer haar eigen gang en loopt ze niet steeds haar opvangmoeder achterna maar blijft lekker in haar mandje liggen. Op bezoek bij familie of vrienden snuffelt ze eerst wat rond en gaat daarna lekker op haar kussen liggen.
Haar gedrag tegenover andere honden is wat onverschillig. Ze snuffelt wat en loopt dan gewoon door. Ze speelt niet met andere honden. Voor de grote hond (mastin) in het opvanggezin heeft ze ontzag. Ze negeert hem min of meer. In de auto zitten ze samen rustig in de achterbak.
Speelgoed lijkt aan haar niet besteed, tenzij het een oude sok of iets dergelijk is. Met botjes is ze uren zoet.
Met een flinke wandeling om haar energie kwijt te kunnen, maak je LUA erg blij. LUA kan op verantwoorde plekken los lopen. Ze let goed op en komt direct als je haar roept.
's Nachts slaapt LUA in de bench en dat gaat erg goed. Ook overdag gaat ze uit zichzelf wel eens in de bench liggen. LUA kan overdag ook al even alleen thuis blijven.
LUA kan soms wat jaloers zijn en ze heeft graag alle aandacht voor zichzelf. Het opvanggezin leert haar uiteraard dat niet altijd alle aandacht naar LUA kan uitgaan.
LUA is volledig zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LUA kan prima als hond alleen geplaatst worden en past bij mensen die haar naast een heerlijke wandeling ook veel knuffeltijd kunnen geven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. De kattentest heeft LUA netjes doorstaan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

Wij werden speciaal op LUA gewezen omdat zij een zwarte mix is en hierdoor nagenoeg kansloos is om in Spanje geadopteerd te worden. LUA werd gevonden bij het vliegveld. Hoe ze daar gekomen is, is onbekend. Er worden vaker honden achtergelaten bij vliegvelden in Spanje als mensen te horen krijgen dat de hond niet is toegestaan op een vlucht. Of dit LUA ook is overkomen is niet bekend.
LUA verbleef nog niet zo lang in het asiel maar ze mocht regelmatig mee als “aaihond” naar een instelling voor mensen met een psychische handicap.
Kosten: € 140,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG