L U C A S   V I I
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15,7 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Oosterhout, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten en knaagdieren.
Karakter
LUCAS wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve, sociale hond. Hij is speels, maar niet hyperactief.
LUCAS is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LUCAS is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig. LUCAS heeft vroeger met katten samengeleefd.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

LUCAS verbleef meerdere jaren in het asiel van Santiago. Twee keer werd hij geadopteerd en ook weer terug gebracht, buiten zijn schuld om. De eerste adoptie was door iemand die hem gedurende de hele dag in de tuin opsloot om te gaan werken. LUCAS kon niet tegen deze eenzaamheid en liet dit merken door steeds te gaan blaffen. Zodoende werd hij terug gebracht naar het asiel.
De tweede adoptie was van nog kortere duur: twee mannen kochten hem als cadeau voor hun moeder. Zij wilde echter beslist geen hond en zo moest LUCAS weer terug de kennel in.
Het asielleven is zwaar voor een hond, vooral gedurende de winter. LUCAS heeft meerdere infecties aan zijn oor gehad. Deze infecties zijn genezen, maar één oor is nu korter dan de andere ten gevolge van een oud bloedoor. Gelukkig hoeft LUCAS niet nog een natte winter in een kennel mee te maken, want begin december reisde hij naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 215- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG