L U K E   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/05/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaatje, zie foto's van de papa en mama.
Op 14/12/2018 met 7 maanden oud: 44 cm hoog en 8,5 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Breda, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
LUKE is een lief, aanhankelijk, vriendelijk, slim en vrolijk hondje. Bij aankomst n Nederland was alles enorm spannend, maar hij gaat per dag met sprongen vooruit. Hij krijgt steeds meer vertrouwen. Hij loopt niet continue meer achter zijn opvangmoeder aan en blijft soms lekker in zijn mand liggen. Of hij struint door het huis om alles te ontdekken en te spelen met alles wat hij tegenkomt. Hij pakt hierbij nog wel eens dingen die niet voor hem bestemd zijn.
Bezoek vindt hij erg leuk en iedereen mag hem aaien en knuffelen.
Voor de andere hond in het opvanggezin heeft hij ontzag en hij kan erg leuk met haar spelen. Ook kan hij heel goed alleen spelen. Speeltjes durft hij nu nog alleen te pakken als ze niet kijkt. De roedeltaal snapt hij goed. LUKE kan met alle honden goed overweg.
's Nachts slaapt hij in de bench met het deurtje open en dat gaat erg goed. Ook kan hij al even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere hond.
Aan de riem loopt hij vaak nog alle kanten op maar hij trekt niet. Sommige geluiden buiten vindt hij nog wat spannend. Soms gaat hij even zitten om alle geluiden te plaatsen om vervolgens weer door te lopen.
LUKE is volledig zindelijk.
Mee in de auto is ook nog wat spannend maar ook hier boekt hij vooruitgang.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LUKE is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden LUKE en zijn zusje LEIA zijn de ongewenste pups van een boerderij. De pups zijn door La Protectora opgenomen onder de voorwaarde dat de ouderdieren gesteriliseerd/gecastreerd werden om nieuwe ongewenste nesten en dierenleed te voorkomen. Dit is ondertussen gebeurd.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG