L U K O
contactpersoon
voor meer info:
caroline@sos-strays.nl
+31  (0)320-212222
  di-vr: 10.00 - 22.00 uur
  zo:     10.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2012
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, (half)langharig.
Herkomst
Spanje, Oviedo (Asturias)

Comvive is een kleinschalige nieuwe vereniging in Oviedo die recentelijk is opgericht in 2016 door mensen die bekend zijn in het rescuewerk en veel ervaring hebben met asielhonden in Asturias.
Verblijfplaats
Lelystad, in een opvanggezin andere honden.
Karakter
LUKO is een lief en aanhankelijk hondje dat gek is op knuffelen en aandacht. Hij is erg vrolijk en speels, hij speelt graag even met de bal of met een stuk speelgoed. Hij is rustig in huis en blaft alleen even als er een kat in de tuin loopt of er aangebeld wordt. Hij is graag bij je in de buurt en volgt zijn opvangmama door het hele huis heen. Hij slaapt `s nachts in een bench. Hij heeft geen voernijd en gaat prima mee in de auto overal naar toe.
Hij is een vriendelijk en open hondje en wordt graag door iedereen begroet en even geaaid. Hij vindt het erg leuk om met kinderen op te trekken en is erg lief voor ze.
LUKO was in het begin niet zindelijk in huis, maar door training en duidelijke regels in huis te stellen is dit in het opvanggezin opgelost. Hij is erg leergierig, slim en hij is erg goed te trainen. De band wordt juist veel sterker als je met hem gaat trainen, dan volgt hij je werkelijk overal en kijkt steeds naar je op.
Buiten loopt LUKO goed aan een korte lijn en kan in veilige gebieden los. Hij kan erg hard rennen en is gek op spelen met andere honden. Hij springt door het hoge gras en zijn oren flapperen als hij rent, het leven is dan een groot feest voor hem. Het is echt genieten om samen te gaan wandelen en met hem op te trekken.
LUKO kan niet met katten of kleine huisdieren in huis samenleven.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LUKO.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LUKO heeft moeite met veranderingen en gaat dan ongewenst gedrag vertonen.We zoeken voor hem dan ook iemand die zijn onzekerheid begrijpt en hem wil helpen om zijn evenwicht te hervinden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden LUKO is sinds kort terug voor herplaatsing wegens veranderde omstandigheden bij zijn adoptiegezin.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG