L U N A   X I I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
teef gesteriliseerd
Ras
Mix Kooikerhondje
Leeftijd
± 01/06/2011
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 10,5 kg.
Uiterlijk
Halflang, zijdezacht wit met lichtbruine vacht. LUNA heeft een klein stompstaartje.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met kinderen, een hond en een kat.
Karakter
LUNA is een heerlijk huis-, tuin- en keukenhondje dat de dagelijkse sleur van haar nu veilige wereldje heerlijk vindt. Te veel opwindende dingen en drukte zijn aan LUNA niet besteed; een wandelingetje op zijn tijd, heerlijk de hele tijd haar baasjes om haar heen, haar gekke vijf minuten in de tuin met een balletje of een speeltje is haar ultieme gevoel van geluk. Te veel spannende veranderingen, te veel drukte in het park, LUNA vindt het allemaal niets maar laat het gelaten over zich heen gaan. Wordt het te druk om haar heen, dan zoekt zij een rustig plekje en gaat daar lekker liggen zo van: jullie doen maar, ik lig hier goed.
Vreemde honden en mensen die zij tegen komt op de dagelijkse wandelingen gaat zij zoveel mogelijk uit de weg zonder daarbij angstig te zijn. Bekende mensen en honden die zij tegenkomt worden op de rustige LUNA manier vriendelijk begroet.
LUNA kan in veilig gebied goed loslopen en houdt haar tijdelijke baasjes goed in de gaten. Als zij door heeft dat de wandeling richting huis gaat dan moet zij wel aangelijnd worden, daar ze anders met een vaartje richting huis wil.
Van de dagelijkse routine in huis geniet LUNA met volle teugen. Heerlijke knuffels krijgen van iedereen binnen het gezin, de rust van de huishond, soms eventjes de kat uitdagen die niet van honden houdt, eventjes maf doen met een speeltje; het is allemaal haar dagelijkse routine en je ziet haar daarin blij en gelukkig zijn.
's Avonds met naar bed gaan ligt LUNA heerlijk te dromen op haar lekkere zachte kussen bij haar tijdelijke baasjes in de slaapkamer. Eerder sliep zij met de huishond in de hal maar ze verkiest nu toch de bovenverdieping om daar heerlijk te slapen tot de volgende ochtend. Zij wordt pas wakker als het opvanggezin opstaat.
LUNA kan al een paar uurtjes alleen blijven, zij verblijft dan met de andere opvanghond en de huishond in de woonkamer en zoekt lekker haar veilige plekje tot een van haar tijdelijke baasjes weer thuis is.
Zij is helemaal zindelijk, maakt niets stuk, blaft niet, eigenlijk is ze een lief klein modelhondje dat graag geknuffeld en aangehaald wordt zonder daarin opdringerig te zijn.
LUNA wil eigenlijk niets liever dan rust, reinheid en regelmaat en haar baasjes heerlijk om haar heen, een lekkere tuin om in te ravotten en lekkere rustige wandelingetjes in het park. Al te jonge kinderen zijn voor haar te druk, wat oudere rustige kinderen heeft zij geen enkel probleem mee.
Ze is een hondje dat niet veel eisen heeft: alleen maar zoveel mogelijk liefde te ontvangen om die ook weer te geven.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor LUNA zoeken we een huisje waar zij LUNA mag zijn, waar ze de aandacht krijgt die ze verdient, waar het niet te druk is en de dagelijkse sleur regelmaat is: dan is LUNA het meest makkelijke en gelukkige hondje wat je wensen kan. Een andere hond heeft LUNA niet echt nodig, zij heeft haar baasjes nodig, haar dagelijkse wandelingetje, haar dagelijkse gekke vijf minuten in de tuin. Een tuin is voor haar een pré.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Bijzonderheden LUNA verbleef, totdat zij naar Nederland reisde, bij een Spaans opvanggezin met katten. LUNA heeft geen staart, maar een heel klein stompje.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG