L U N A   I S A B E L L A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 24/04/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 16,9 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Zevenhoven, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
LUNA ISABELLA, roepnaam BELLA, is een hele lieve hond. Ze heeft zich vanaf het begin goed aangepast. Ze zoekt zelf het contact op met het opvanggezin en komt graag op schoot zitten.
BELLA is helemaal zindelijk en doet haar behoeftes keurig op het gras. Ze loopt netjes mee aan de riem. Aan de uitloopriem durft ze een eind vooruit te lopen en op het strand gaat ze soms rennen aan de uitloopriem. Ze laat geen jachtinstinct zien door achter vogels aan te willen.
Op het strand zoekt ze graag contact met andere honden en wil dan graag spelen.
BELLA kan al een paar uurtjes, samen met de andere honden in het opvanggezin, alleen thuis blijven. Ze verblijft dan los in huis en ook 's nachts is ze gewoon los.
Naar de andere honden in het opvanggezin is BELLA heel sociaal en ze zoekt ze ook regelmatig op. BELLA kopieert het gedrag van één van de andere honden. Ze vindt het ook fijn bij een van de andere honden te zijn door bijvoorbeeld bij ze in de mand te gaan zitten of tegen ze aan te kruipen. Andere honden op straat vindt ze leuk en wil graag naar ze toe. Ze snuffelt wat en loopt daarna weer door.
BELLA eet goed en lust alles. Autorijden gaat ook erg goed.
BELLA werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve, makkelijke hond die al goed aan de riem kon lopen en goed op kinderen reageerde.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor BELLA zoeken we rustige mensen die haar veel liefde geven en geduld met haar hebben. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een pré. Bij oudere mensen die de hele dag thuis zijn, past zij ook prima.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
Kosten: € 140 ,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG