L U Q U E
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2015
Schouderhoogte
Middelmaat: 43 cm hoog en 15 kg. Hij heeft een lang lijf.
Uiterlijk
Beige/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Vierlingsbeek, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, een konijn en vogels.
Karakter
LUQUE laat zich zien als vrolijke, zelfverzekerde hond die gek is op aandacht en graag knuffelt met zijn tijdelijke baasjes. Hij ligt dan ook graag bij ze in de buurt, naast ze op de bank of bij hun voeten.
Hij begint nu de eerste commando’s te leren en pakt dat goed op. Ook even alleen blijven is geen probleem voor LUQUE, hij verblijft dan in zijn bench en gaat rustig liggen slapen.
Mensen worden vriendelijk door hem begroet, wel is hij wat meer terughoudend naar onbekende mannen. Bij wat oudere kinderen is LUQUE heel rustig, bij drukke, jonge kinderen wordt hij zelf ook druk.
Buiten wandelen vindt hij geweldig, hij speelt dan graag met een bal of stok. Netjes aan de riem lopen moet hij nog een beetje leren. Al die nieuwe dingen om hem heen zijn zo interessant dat hij dan nog wel is vergeet dat trekken niet de bedoeling is.
LUQUE is helemaal zindelijk en slaapt netjes de hele nacht door.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LUQUE.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LUQUE is een enthousiaste lieverd die graag met zijn baasjes een leuke cursus zou volgen. Hij is zeker niet overactief, maar iedere dag meerdere wandelingen, waarvan één langere, heeft hij wel nodig.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. In Spanje verbleef hij tijdelijk in een kennel met meerdere honden met wie hij speels en zeer sociaal omging. LUQUE leeft momenteel samen met katten, en wil erg graag met ze spelen. Hij mist daar nog een rem in: wanneer de kat er geen zin in heeft gaat ziet LUQUE dat als spel en gaat door.
Bijzonderheden  
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG