L Y K O S
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 29 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Tricolor, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Doorwerth, in een opvanggezin.
Karakter
LYKOS is een lief ondeugend hondje, dat nog veel moet leren.
Binnenshuis is hij rustig en vermaakt zich goed met zijn broertje en zijn speeltjes, hij blaft niet als de bel gaat. Hij is alleen waaks in de tuin als er iemand op zijn terrein komt, maar is dan snel te corrigeren.
LYKOS kan goed aan de lijn lopen zonder te trekken en in een veilige omgeving kan hij los; hij vindt het super om heerlijk te rennen met andere honden, maar komt als je hem roept.
LYKOS rent alleen wel blaffend achter paarden, hardlopers en wielrenners aan. Het opvanggezin is bezig om dit te corrigeren.
LYKOS slaapt 's nachts in de bench en dit gaat heel goed; hij gaat hier vrijwillig in.
In de auto springt hij zelf op achterbank en gaat rustig liggen tijdens rit.
LYKOS kan alleen thuis blijven zonder problemen, bij zijn opvanggezin zit hij in de bench met zijn broertje.
LYKOS wil nog wel eens buiten blaffen naar vreemden maar als hij de tijd krijgt om te snuffelen is dit weer over. Hij is nog een jonge hond die nog veel kan en wil leren.
LYKOS is niet echt een schoothond, maar komt wel bij je zitten op de bank. Hij vindt het wel heerlijk als hij 's morgens even bij je op bed mag, hij ligt dan heerlijk te kroelen op zijn rug en hij houdt er van om kusjes te geven.
LYKOS kan wat dominant zijn naar andere honden en geeft zich niet snel over, wat nog wel eens in een heftige blafpartij eindigt. Met honden die hij kent gaat het gewoon super, en hij speelt en rent er op los met zijn broertje.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LYKOS en zijn broertje ALEPOU in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor LYKOS zoeken we consequente baasjes die hem verder willen opvoeden. Waar hij heerlijk hondje mag zijn, maar wel leiding krijgt en waar hij niet te lang alleen hoeft te zijn. LYKOS zal moeten leren hondje alleen te zijn omdat hij altijd met broertje ALEPOU samen is.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden LYKOS en ALEPOU reisden samen naar Nederland. Tot aan hun grote reis verbleven ze bij een Spaans opvanggezin.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG