M A B E L
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/10/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 4 kg .
Uiterlijk
Bruin met donker snoetje, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
MABEL is een vrolijk, tikje pittig, lief en zeer knuffelig hondje wat, als het aan haar ligt, de hele dag op schoot zit. Ze kan er geen genoeg van krijgen zogezegd.
In huis is ze rustig aanwezig, maar ze vindt het ook heerlijk om mee uit te gaan en loopt goed mee aan de riem.
MABEL haar verleden is niet bekend, maar het lijkt er op dat ze erg slecht behandeld is; ze reageert op dit moment nog snibbig/schrikkerig en soms zelfs wat happerig op vreemde mensen (ook kinderen) die haar willen aanraken, het is belangrijk om hier rekening mee te houden.
MABEL kan goed alleen thuis blijven, is zindelijk en kan mee in de auto.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MABEL zou een geweldig leuk hondje zijn voor een alleenstaande persoon of een koppel dat een hondje zoekt dat graag geknuffeld wordt. Wij denken dat zij het gelukkigst zal zijn als ze het enige hondje in huis is.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden MABEL werd in de perrera van Madrid gedumpt door haar vorige baasjes. Dit was voor haar een vreselijke ervaring, ze was er erg angstig. Gelukkig kon onze vriendin Marta van Adoptalo haar snel redden en in opvang nemen. Eenmaal weg uit de kennels, ontspande MABEL en kwam haar vrolijke aard weer naar boven.
Na aankomst in Nederland bleek MABEL last van haar heup te hebben, onderzoek wees uit dat haar heupkop niet goed ontwikkeld was, MABEL is hieraan geopereerd en de heupkop is verwijderd. MABEL is volledig genezen en heeft hier geen last of pijn meer van.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG