M A B E L
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/10/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 6,4 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker snoetje, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
MABEL is een zéér aanbiddelijk, aanhankelijk hondje, dat het liefst in je zou kruipen; ze is al een poosje in Nederland en heeft wat onzekerheden overwonnen. Zo heeft ze geleerd haar opvangmama soms even los te laten, en niet continu op haar hielen te zitten. MABEL weet nu dat ze in haar mandje of op de bank ook veilig is, ook al volgen haar kraaloogjes het baasje graag.
Ze geniet zichtbaar van het huisleven, de warme mandjes en dekentjes, waar ze zich graag onder verstopt. Ze mag op schoot bij haar baas als de baas dat bepaalt, om zo te voorkomen dat MABEL de baas wil spelen.
Dit kleine meisje is in het opvanggezin het makkelijkste hondje ooit. Ze draait heerlijk mee met de roedel en geniet van het buiten zijn. Zo gaat ze heel graag mee de natuur in, en kan dan los lopen. Aan de lijn trekt ze bijna niet. Als je haar roept komt ze meteen terug. Mee in de auto is geen probleem; ze springt er zelf in en wordt niet wagenziek.
MABEL houdt erg van eten, het is dus zaak haar op gezette tijden gedóséérd te voeren en tussendoortjes alleen als beloning te geven, wanneer de baas bepaalt! Bijvoorbeeld als je weggaat geef je haar een snoepje, of tijdens de wandeling als ze keurig terugkomt.
MABEL was in het verleden veel te zwaar, ze is al veel van haar gewicht kwijt en moet nog een klein beetje afvallen om weer helemaal op gezond gewicht te zijn. Nu kan ze ook weer lekker rennen en ravotten met de andere hondjes waar ze heel lief voor is.
Liefst heeft ze de schoot van opvangmama alleen en ze kan, als er een ander hondje bij wil, een brommetje doen! Dat mag MABEL niet en dan moet ze van de schoot af, dat weet ze inmiddels al best goed.
Aan vreemde mensen die op bezoek komen moet ze even wennen, als ze haar met rust laten dan komt ze vanzelf naar ze toe voor een aai over de bol.
MABEL is zindelijk, en slaapt 's nachts in een bench, dat vindt ze niet echt fijn, maar omdat er meerdere honden zijn is dat beter. Na een piepje gaat ze dan keurig slapen. MABEL maakt niets kapot en kan als er niet te veel honden zijn prima in de woonkamer slapen.
MABEL is geen blaffer, ze zal eerder de andere kant oplopen als het haar te heet wordt onder de pootjes. Een ander zelfverzekerd hondje zou erg fijn voor haar zijn, mits de baas ze op gelijke hoogte houdt en blijft bepalen. MABEL is een zéér gevoelig hondje dat geen strenge opvoeding met luide stem nodig heeft, maar wel structuur en een stabiele baas.
Ze zal je beste maatje zijn voor het leven.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MABEL
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MABEL kan in vele situaties geplaatst worden mits ze een duidelijke, heldere opvoeding krijgt van ervaren baasjes!
Hele kleine kinderen die druk en springerig zijn passen niet bij MABEL, daar wordt ze nerveus van.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MABEL werd in de perrera van Madrid gedumpt door haar vorige baasjes. Dit was voor haar een vreselijke ervaring, ze was er erg angstig. Gelukkig kon onze vriendin Marta van Adoptalo haar snel redden en in opvang nemen. Eenmaal weg uit de kennels, ontspande MABEL en kwam haar vrolijke aard weer naar boven.
Na aankomst in Nederland bleek MABEL last van haar heup te hebben, onderzoek wees uit dat haar heupkop niet goed ontwikkeld was, MABEL is hieraan geopereerd en de heupkop is verwijderd. MABEL is volledig genezen en heeft hier geen last of pijn meer van en kan rennen als een hazewindhond.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG