M A B E L
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/10/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 8 kg .
Uiterlijk
Bruin met donker snoetje, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, een kat en vogels.
Karakter
MABEL is nog niet zo heel lang in haar huidige opvanggezin, maar draait mee of ze er al weken is.
MABEL is een lief, blij, sociaal, aanhankelijk, onzeker hondje, dat constant bevestiging aan haar baasje vraagt of ze het goed doet.
Tijdens de wandeling kan ze je met smekende blikjes aankijken; als je haar dan even goedkeurend toespreekt huppelt MABEL van plezier want ze is zo graag lekker buiten. Struinen, rennen met haar tijdelijke vriendjes, samen een spoortje volgen en vooral heerlijk alle geurtjes opsnuffelen.
MABEL kan in veilig gebied los lopen, ze houdt je constant in de gaten. Heeft ze eventjes niet door dat je doorgelopen bent, dan komt er een klein paniek blafje en komt ze zo snel als haar korte pootjes haar kunnen dragen aanrennen om een aai over haar bolletje te krijgen en alles is weer goed: MABEL huppelt weer vrolijk verder, ze geniet met volle teugen van de lange wandelingen.
Voorbijgangers worden eventjes onzeker gadegeslagen waarna ze er met een boogje om heen loopt.
In huis is ze rustig aanwezig, al wil ze wel graag alle aandacht voor haar alleen. Op bezoek aan huis reageert MABEL nogal wisselend, ze vindt bezoek een beetje spannend.
MABEL kan goed alleen thuis blijven, is zindelijk en kan mee in de auto.
's Nachts slaapt MABEL in de bench maar als hondje alleen is dit niet nodig, zij maakt niets stuk.
Door haar onzekerheid heeft MABEL een pittig karakter.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MABEL zoeken we actieve, consequente baasjes die dit lieve aanhankelijke maar pittige terriŽrtje hond laten zijn. MABEL heeft vooral goedkeuring en bevestiging van goed gedrag nodig om een stabiel hondje te worden.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MABEL werd in de perrera van Madrid gedumpt door haar vorige baasjes. Dit was voor haar een vreselijke ervaring, ze was er erg angstig. Gelukkig kon onze vriendin Marta van Adoptalo haar snel redden en in opvang nemen. Eenmaal weg uit de kennels, ontspande MABEL en kwam haar vrolijke aard weer naar boven.
Na aankomst in Nederland bleek MABEL last van haar heup te hebben, onderzoek wees uit dat haar heupkop niet goed ontwikkeld was, MABEL is hieraan geopereerd en de heupkop is verwijderd. MABEL is volledig genezen en heeft hier geen last of pijn meer van.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG