M A C H I N
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2013
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Oosterhout, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten en knaagdieren.
Karakter
MACHIN is een lief, speels hondje dat nog het één en ander te leren heeft.
De eerste dagen na zijn aankomst op Nederlandse bodem was MACHIN zo onder de indruk van zijn nieuwe omgeving dat hij zich binnen en buiten overal verstopte. Na een paar dagen kwam MACHIN uit zijn holletje en sindsdien is hij dikke maatjes met zijn opvangmamma.
MACHIN geniet enorm van huis en tuin. Hij speelt graag met speelgoed maar komt ook vaak op schoot om te knuffelen. Hij houdt van eten en voor een stukje worst wil hij graag proberen te luisteren.
MACHIN is zindelijk. Hij slaapt op een kleedje op de onderste plank van een open kast, de eerste dagen was dit zijn schuilplek.
Tijdens bezoek van een paar andere kleinere hondjes geniet MACHIN er enorm van om met hen te spelen en te rennen. MACHIN is niet bang van de grote honden in het pleeggezin maar zoekt ze vooralsnog niet op.
Buiten is MACHIN nog wat gespannen. Andere mensen en honden maken dat hij als bevroren blijft staan om vervolgens toch liever rechtsomkeert te maken. Dit is vooral wanneer MACHIN alleen mee gaat wandelen. Samen met de andere grote honden erbij vindt hij het minder spannend. Een klein teefje om mee te spelen en zich aan op te trekken zou erg fijn zijn voor MACHIN.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MACHIN in Spanje en een in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MACHIN zoeken wij een baasje met ervaring en geduld. Iemand die de tijd heeft en neemt om hem te begeleiden zodat de wandelingen uiteindelijk ook een feestje worden. Een klein, stabiel teefje als maatje om hem te helpen en met hem te spelen is belangrijk voor MACHIN.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MACHIN gaf geen problemen met de kattentest..
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MACHIN is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang hij daar heeft gezeten en wat zijn voorgeschiedenis is, is onbekend.
De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG