M A G G I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Cocker Spaniel.
Leeftijd
± 15/02/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 35 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Zwarte, halflang, golvende vacht.
Herkomst
Spanje, Gijon
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
MAGGIE is een lieve, rustige, kroelerige, aanhankelijke allemansvriendin.
MAGGIE is in huis de ruste zelve. Ze ligt veel op haar kussen of in de mand. De serredeuren staan vaak open en dan scharrelt ze op haar gemak in de tuin rond.
MAGGIE kan met gemak een aantal uurtjes alleen thuisblijven. Bezoek verwelkomt ze rustig en kwispelend.
Ze is allerliefst voor kinderen, kan goed met andere honden en loopt van meet af aan los met de wandelingen. Ze trekt totaal niet aan de riem en heeft geen voer- of baknijd.
MAGGIE heeft een groot knuffelgehalte. Ze vraagt er zelf niet om, maar aandacht vindt ze geweldig. MAGGIE is een zeer aanhankelijk hondje. Je merkt bijna niet dat ze er is. Echt speels is ze niet en met de eigen hond in huis erbij doen ze ieder hun eigen "ding".
Autorijden vindt MAGGIE leuk. Als er een deur open staat, gaat ze zelf al in de auto zitten. Ze gedraagt zich rustig en wordt niet wagenziek.
MAGGIE is een wereldhondje met een groot liefdesgehalte. Haar trouwe koppie spreekt boekdelen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat MAGGIE nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond. MAGGIE is een hond die zowel als hond alleen geplaatst kan worden als bij een andere hond, mits deze hond niet te dominant en speels is. MAGGIE heeft een medische achtergrond, zie Special Care.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
Medisch:
MAGGIE maakt onvoldoende oogvocht aan. Hiervoor moet zij levenslang oogdruppels krijgen. Daarnaast heeft MAGGIE staar aan één oog en ziet nagenoeg niets met dit oog. Ze kan zich hiermee overigens prima redden.
MAGGIE verliest af en toe enkele druppels urine. Hiervoor krijgt zij medicijnen.
MAGGIE mankt zo heel af en toe. De dierenarts heeft bij onderzoek geen bijzonderheden aangetroffen.
Bij andere honden
Sociaal, zowel met andere honden (groot en klein) als met katten (klik hier voor informatie over het introduceren van een hond aan een kat).
Bijzonderheden MAGGIE was zeer gelukkig geadopteerd. Door veranderde omstandigheden bij de adoptanten, zoeken wij voor MAGGIE een nieuw huis.
Kosten: € 50,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG