M A N O U R I   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef (wordt bij aankomst in Nederland gesteriliseerd)
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/01/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 4,5 kg.
Uiterlijk
Wit/lichtbruin, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met katten.
Karakter MANOURI is echt een dot van een hondje. Ze is zo ontzettend lief!
MANOURI heeft even de tijd nodig gehad om te wennen maar inmiddels komt ze al lekker los en gaat ze heerlijk spelen met de kitten in huis of met speeltjes. Ze volgt haar opvangmoeder niet constant, wel is ze soms gezond nieuwsgierig wat zij aan het doen is en komt dan even kijken. MANOURI is in huis een zeer rustig hondje.
Buiten vindt ze sommige situaties nog wat spannend en ontwijkt dan liever deze situatie. Het opvanggezin probeert haar het vertrouwen te geven dat het ok is. Ze loopt netjes mee aan de riem en trekt niet.
In huis ligt zij graag op de bank maar haar mandje is ook prima. Ze kan al enkele uurtjes alleen thuis blijven. Ook 's nachts slaapt zij prima door.
MANOURI is helemaal zindelijk.
Voor kinderen is ze ook erg lief.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MANOURI zijn wij op zoek naar mensen die begrijpen dat MANOURI op sommige momenten nog wat ondersteuning nodig heeft en haar de gelegenheid en rust willen geven om te wennen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MANOURI en haar pup MOZZARELLA zijn beiden van een leven op straat gered en zijn naar Nederland gereisd voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG