M A N U E L   S.
contactpersoon
voor meer info:

carine@sos-strays.nl
+32 (0)479-700567
  tussen 10.00 en 16.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/02/2014
Schouderhoogte
Grote hond: 74 cm hoog en 47,5 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Grijszwart met lichtbruine aftekening, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het niet makkelijk om een thuis te vinden voor grote honden, en vooral de mastinachtigen zijn totaal kansloos in Spanje. Jarenlange ervaring, leert ons dat een deel van de mastins en mixen ervan fantastische gezinshonden kunnen worden. Daarom trachten we om prioritair aan sommige nauwkeurig geselecteerde mastinachtigen een kans te geven op een leuk gezin in Nederland/België.
Verblijfplaats
Nieuw Beerta, in een opvanggezin met met andere honden.
Karakter
Lieve hond. MANUEL is nog maar net overgekomen naar hier.
Bevindingen van de eerste 15 dagen:
MANUEL doet het zeer goed in zijn opvanggezin. Hij kent niets, is wat mastineigen lomp, maar doet zijn best om te leren hoe hij zich in een huis moet gedragen. Een korte 'neen' is soms nodig.
Hij heeft belangstelling voor zijn omgeving, is mens- (en snoepjes) gericht en hij leert het goed. MANUEL heeft een prachtig karakter.
Hij is zindelijk in huis en loopt aan de riem, buiten zijn terrein nog wat onzeker.
Bij het late - nog even een plas in het donker in de tuin - wil hij nog wel een beste blaf en wat loeien laten horen maar dat wordt, nu hij ook een binnenhond mag zijn, steeds minder belangrijk voor hem.
MANUEL houdt niet van autorijden, toch niet van instappen in die, in zijn ogen totaal overbodige, blikken doos maar na aandringen en overhalen en laten merken dat hij moet! en geen tegenspraak dulden, geeft hij toe.
MANUEL is bij de dierenarts nerveus maar zo hanteerbaar en steeds lief!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MANUEL is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Het klikte onmiddellijk tussen MANUEL en de honden van het opvanggezin. Met de grote mastinteef wordt er hevig gespeeld.
Bij de kattentest vertoonde MANUEL geen enkele negatieve reactie. In huis kan hij de katten soms wat lomp benaderen, maar niet agressief.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MANUEL verbleef meerdere maanden in het asiel van Mieres. Hij vond het opgesloten zitten in een ren verschrikkelijk en was erg ongelukkig telkens hij weeral opgesloten werd en lied dit hartverscheurend horen.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG