M A R A V I L L A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/07/2017
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 8,7 kg.
Uiterlijk
Beige/grijs, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Belfeld, in een opvanggezin met kinderen, een andere hond, katten, een vogel en cavia's.
Karakter
MARAVILLA, in het opvanggezin MARA genoemd, is een vrolijk, lief, pienter en sociaal hondje. Ze draait goed mee in het ritme van het opvanggezin.
In huis is zij rustig en ligt graag bij je op de bank of bij je in de buurt op de grond. De bench zoekt zij niet op. 's Nachts slaapt zij wel in de bench en dit gaat goed.
MARA kan al enkele uren alleen thuis blijven en verblijft dan los in huis.
MARA is zindelijk, mits zij op tijd wordt uitgelaten of zelf even de tuin in kan.
Volwassenen vindt MARA erg leuk. Kinderen vindt zij echter te druk en gaat hen dan ook uit de weg.
Als je MARA een speeltje aanbiedt, speelt ze graag mee. Ze pakt geen verkeerde dingen en sloopt niet.
MARA is graag in de tuin maar ze vindt het ook prima om alleen binnen te liggen.
Ze vindt het heerlijk om te wandelen en reageert hierbij al goed op haar naam.
Op de katten reageert zij wisselend. De ene keer jaagt ze ze op, de andere keer doet ze niets.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MARAVILLA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MARA zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met haar te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in haar opvoeding. Omdat zij kinderen te druk vindt, plaatsen wij haar het liefst bij adoptanten zonder kinderen of adoptanten met rustige kinderen en ouder dan 10 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden MARAVILLA werd door onze vrienden van La Protectora gehaald uit het het asiel Bolgachina te Oviedo, Van haar verleden is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG