M A R C O S   S.
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/09/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 39 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Borgerhout (België, bij Antwerpen), in een opvanggezin met 7 andere honden.
Karakter
In het opvanggezin waar MARCOS normaal verblijft heeft hij 2 Bull Terriër teefjes als speelkameraadjes. En dit mag je rustig letterlijk nemen; spelen doen ze, en wel wild zoals Bull Terriërs nu eenmaal spelen.
Nu MARCOS voor enkele weken verhuisd is naar een ander opvanggezin omdat zijn opvangbaasjes een vakantie gepland hadden, is hij terechtgekomen in een oudere, rustige roedel van 7 honden. Geen van deze honden is nog echt speels, maar ook dat maakt MARCOS niets uit; hij gedraagt zich vriendelijk en respectvol naar hen toe. MARCOS is dus een hondje dat zich duidelijk makkelijk aanpast aan veranderlijke omstandigheden.
MARCOS is rustig in huis, durft wel eens blaffen bij een verdacht geluid, maar is zeker niet overdreven waaks. Hij is volledig zindelijk, slaapt vrij in de woonkamer en - buiten dat hij ‘s nachts de bak met speeltjes leegmaakt - slaapt heel de nacht door tot zijn opvangbaasje ‘s morgens naar beneden komt. Enkele uren alleen blijven, in het opvanggezin wel samen met de andere honden, is voor MARCOS ook geen probleem.
MARCOS gaat graag mee wandelen, hij loopt behoorlijk aan de leiband, maar durft nog wel wat te trekken, zeker als hij een interessant geurtje heeft opgemerkt en al helemaal als hij een kat ziet. Hij heeft duidelijk wel wat jachtdrift.
Op de hondenspeelweide kan MARCOS perfect loslopen; als zijn baasje naar de poort gaat om door te gaan, laat hij zich zonder problemen aanlijnen. Komen als hij losloopt in een bos(wild)rijke omgeving is waarschijnlijk nog een beetje veel gevraagd.
Mee met de auto vindt MARCOS ook heerlijk; hij springt er vlot in en gaat rustig liggen dutten tot de bestemming is bereikt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MARCOS in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MARCOS stelt geen speciale eisen aan zijn nieuwe gezin maar past waarschijnlijk wel het best bij actieve mensen die tal van leuke activiteiten met hem willen ondernemen. Hij is heel erg speels. Een andere sociale hond van zijn formaat zou een ideale speelkameraad voor MARCOS zijn.
Aangezien MARCOS behoorlijk wat jachtinstinct heeft en nogal uit zijn dak gaat wanneer hij een kat gespot heeft, plaatsen we hem niet bij mensen die katten of kleine knaagdieren, kippen of andere kleine huisdieren hebben.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Heel sociaal
Bijzonderheden MARCOS werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de Albergue de Animales de Oviedo, aldaar beter bekend als ‘La Bolgachina’.
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG