M A R K   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/05/2017
Schouderhoogte
Kleinblijvend.
Op 13/10/2017 met 5 maanden oud: 28 cm hoog en 6,3 kg.
Uiterlijk
Beige/bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, een kat en vogels.
Karakter
MARK is een lief, makkelijk hondje. Hij is sociaal met honden en katten en is dan ook graag bij ze in de buurt. Ook zijn eten, botjes en speeltjes kan hij goed delen.
's Nachts slaapt hij goed door in de bench en hoor je hem niet. Als het in de ochtend iets te lang duurt, gaat hij wel piepen dat hij hoognodig naar buiten moet om zijn behoefte te doen.
MARK is verzot op lange wandelingen, 1 uur spelen en ravotten met vriendjes is geen probleem voor hem. MARK heeft deze beweging nodig om goed zijn spieren op te bouwen en sterk te houden (zie bijzonderheden). In veilig gebied kan hij dan ook heerlijk los lopen, hem eventjes roepen en hij komt als een speer naar je toe.
MARK is een heerlijke, clowneske jonge hond die graag bij zijn mensen in de buurt is. Hij is ook lief met kinderen.
Eventjes alleen zijn vindt hij echt niet leuk, aan zijn verlatingsangst wordt momenteel gewerkt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MARK.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MARK is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op wil laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal met alles en iedereen, ook katten (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden MARK heeft een aangeboren skeletafwijking: hij heeft geen schouderkop in zijn rechterpootje. Hij heeft hierdoor af en toe een raar huppeltje, maar hij heeft hier verder geen last van. MARK mag en kan alles doen wat andere honden ook kunnen, beweging is zelfs goed voor hem i.v.m. de spieropbouw. MARK zou op oudere leeftijd misschien artrose kunnen krijgen in zijn schouder, maar de dierenarts acht die kans zeer klein.
MARK kwam samen met zijn zusje GRACE (die inmiddels is geadopteerd) naar Nederland.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG