M A R S H A L L
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2017
Schouderhoogte
Grote hond: 73 cm hoog en 40 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés, maar sinds puptijd in Nederland.

Verblijfplaats
Oosteind, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
MARSHALL is werkelijk een droom van een hond. Hij is lief, vrolijk, rustig en zachtaardig. Met de andere honden in het opvanggezin gaat hij goed om en hij snapt de roedeltaal goed. Hij speelt graag met hen. Ook voor andere vreemde honden is hij lief en speelt dan ook graag met ze. Met de kat in het opvanggezin gaat hij goed om.
Binnen in huis is hij rustig. Hij ligt dan graag in een stoel of gewoon lekker ergens op de grond. Ook kan hij al enkele uren alleen thuis blijven.
MARSHALL is dol op wandelen en gaat erg graag mee naar de zee. Hij kan daarbij goed los lopen. MARSHALL houdt van relaxte wandelingen: een beetje snuffelen, alles om hem heen een beetje bekijken om dan vervolgens weer lekker door te sjokken.
Hij is volledig zindelijk.
MARSHALL vindt soms buiten wat dingen een beetje spannend en wil dan wel eens een blaf laten horen. Als je hem daarbij op zijn gemak stelt, is het al snel goed.
MARSHALL gaat zeer goed om met kinderen, zowel groot als klein. Hij is zeer mensgericht en komt graag een knuffel halen.
MARSHALL is graag in de tuin en graaft niet.
In de auto wordt MARSHALL momenteel nog wagenziek. Het opvanggezin werkt er aan om hem aan het autorijden te laten wennen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MARSHALL in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MARSHALL past gezien zijn karakter in veel situaties. Een speelkameraadje zou leuk voor hem zijn. Gezien zijn grootte is de aanwezigheid van een tuin heel fijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MARSHALL werd samen met zijn broertje SAMPLER gered uit de perrera van Pola de Lena waar ze erg bang waren. Totdat zij naar hier konden reizen verbleven ze bij één van de medewerkers van La Protectora in huis. De broers werden allebei door iemand anders geadopteerd, maar wegens veranderde omstandigheden bij de adoptant is MARSHALL terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG