M I A   V I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2017
Schouderhoogte
Wordt vermoedelijk een flinke middelmaat of grote hond. MIA heeft een korte staart, deze is vermoedelijk gecoupeerd in Spanje.
Op 26/09/2017 met bijna 5 maanden oud: 58 cm hoog en ca. 18 kg.
Uiterlijk
Beige met donker masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter
MIA is een ontzettende lieve, speelse, vrolijke, grappige en ondeugende pup. Lopen, rennen en spelen gaat allemaal nog heerlijk op z'n pups.
MIA is nog volop aan het ontdekken en leren. Ze luistert al heel goed naar haar naam en een correctie pakt ze snel op. Binnen in huis is ze, na 10 minuten knuffels halen en wat heen en weer lopen, rustig en zoekt ze haar eigen plekje. Wel moet ze nog leren dat ze niet met iedereen mee hoeft te lopen zodra iemand opstaat en ergens naar toe gaat.
MIA speelt graag met een van de honden in het opvanggezin. Ze vindt het fantastisch om achter hem aan te rennen. Ze laat daarbij het kaas niet van haar brood eten maar dringt zich ook niet op. Als er met de bal gegooid wordt, kijkt ze het allemaal eens rustig aan.
De roedeltaal snapt MIA goed. Voor de alphateef in het opvanggezin heeft zij ontzag. Voor de allerkleinsten in het opvanggezin is zij erg lief. Wel moet rekening gehouden worden met haar soms wat onbenullige puppengedrag. MIA moet nog leren dat het spelen met een kleine hond iets meer voorzichtigheid vraagt. De kleintjes in het opvanggezin zijn echter mans genoeg om MIA te laten weten dat genoeg ook genoeg betekent. Hiervoor heeft ze ontzag.
Met de kitten in het opvanggezin kan MIA goed overweg. Ze komt hem eens besnuffelen om vervolgens weer haar eigen weg te gaan.
Ondanks het verleden van MIA is er geen angst te bespeuren. In een enkele situatie kan ze wat gereserveerd reageren of een blaf laten horen naar een man, om vervolgens vrolijk iemand te begroeten.
MIA slaapt 's nachts, samen met de andere honden in het opvanggezin, in de keuken in de bench en doet dat uitstekend. Ook een paar uurtjes alleen zijn is geen enkel probleem. Dit is wel altijd in aanwezigheid van de andere honden. MIA is volledig zindelijk.
MIA is graag buiten en sjokt en rent dan lekker rond. Wel heeft ze nog de neiging naar binnen te willen als ook het opvanggezin naar binnen gaat. Ze houdt het opvanggezin nog goed in de gaten.
Kortom: MIA is een heerlijke, ondeugende, lieve pup!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MIA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MIA heeft geen problemen met de kitten van het opvanggezin (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden MIA is door de Spaanse politie gered van “gypsies” die haar zwaar mishandelden. Onze vrienden van Adoptalo-Madrid hebben haar bij zich genomen en in een opvanggezin met andere honden geplaatst totdat ze naar hier kon reizen. Nu krijgt zij door onze samenwerking met Adoptalo de kans om een liefdevol thuis te vinden in Nederland of België.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG