M I C A  
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix .
Leeftijd
± 01/08/2011
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 6,6 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Sahagún (Castilla y León)

Het asiel van "Amigos de los Animales de Tierra de Campos" of kortweg Albergue Sahagún is gelegen net buiten het dorp Sahagún in landelijk gebied. De huidige beheerders runnen dit asiel sinds 2008, er is een capaciteit voor een 30-tal honden, maar ze hebben een vergunning voor 25 honden. Het asiel is eigendom van de gemeente maar deze geeft geen cent aan subsidies, ze leveren alléén gratis water. Het contract tussen beheerders en gemeente verloopt in 2017, wanneer er opnieuw onderhandeld zal moeten worden. Toen Monica en Josu het asiel overnamen in 2008 was het extreem verwaarloosd, er zaten ca 60 honden waarvan geen enkele hond geënt, gesteriliseerd/gecastreerd of gesocialiseerd! Nu is de situatie gelukkig een stuk verbeterd, al is het dagelijks vechten om het geld voor de zorg van de honden bijeen te kunnen krijgen. Al het geld moet verzameld worden via donateurs, en via verkopen van spulletjes en deelname aan evenementen. Tijdens de werkdagen komt er een jongen de rennen poetsen en de honden eten geven. Hij heeft geen verdere interesse in de honden. Hij wordt betaald door een donateur. ‘s Zondags komen Monica en Josu de honden verzorgen, zij besteden ook tijd aan spelen met hen en het geven van aandacht en liefde.
Verblijfplaats
Dongen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
MICA is een rustig en aanbiddelijk klein dametje met een ontzettend lief en zacht karakter. Ze is pas enkele dagen in haar opvanggezin, maar ze draait nu al mee in het huishouden met de andere drie honden alsof ze er al jaren is. Ze slaapt de hele nacht door en is op een enkel klein plasongelukje na zindelijk.
Zolang MICA's opvangmama overdag in de buurt is, ligt ze net als de andere hondjes heerlijk te soezen op één van de zachte kussens of banken in de woonkamer. Ze is de rust zelve, ze laat zich graag knuffelen en kussen en je merkt verder eigenlijk nauwelijks dat ze er is. Zodra haar opvangmama echter een paar uurtjes de deur uit gaat om te werken, komt ze tot leven. Ze durft dan flink te blaffen en te 'zingen' en dat houdt ze best lang vol, volgens de buren. Daar is nog wel wat werk aan de winkel dus!
Lekker lange boswandelingen zijn een waar feestje voor MICA, ze geniet met volle teugen, gaat op onderzoek uit en snuffelt erop los. Ondanks haar misvormde rechter voorpootje kan ze prima lopen en zelfs rennen. Als ze rent dan rent ze meestal op drie pootjes, haar rechter voorpootje zet ze maar om de twee of drie meter eventjes neer, eerder voor de balans dan om er echt op te steunen lijkt het. Ze laat zich door dat iets te korte voorpootje absoluut niet weerhouden om op avontuur te gaan, dus zodra ze in de auto mag om naar het bos te gaan, staat ze al te popelen. Loslopen is met MICA geen probleem, ze blijft dichtbij en komt tussendoor regelmatig een aai over haar bol halen. Ook aan de flexlijn loopt ze netjes mee.
MICA is sociaal naar andere honden, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ze heeft er vrij weinig interesse in en doet gewoon lekker haar eigen ding. Voedselnijd kent ze niet, als de andere drie hondjes hun eten naar binnen staan te schrokken in de keuken, rolt MICA zich tevreden nog even om op haar kussen. Pas als het eten recht voor haar neus wordt neergezet en het echt verrukkelijk ruikt, zal ze op haar gemakje wat eten.
Samenvattend: MICA is een lieve vrolijke knuffelige zachte meid, die helemaal klaar is voor een warm gouden mandje!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MICA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

MICA zat in de gemeentelijke perrera "La Yosa" in Valladolid waar ze het zwaar had als kleintje tussen veel grotere en sterkere honden die haar niet lieten eten. Onze vrienden van Albergue Sahagún wilden haar eruit halen maar dit was wettelijk niet toegestaan, ze moest 21 dagen daar verblijven voor ze vrij gegeven kon worden. Gelukkig is dit achter de rug en verbleef de kleine MICA in een Spaans opvanggezin tot ze naar Nederland kwam voor een nieuwe goede toekomst.
MICA heeft een misvormd pootje. Ze ondervindt hier geen hinder van.
Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG