M I L I   S.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 06/07/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en12 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Heerde, in een opvanggezin met andere honden, katten, geiten en schapen.
Karakter
Met MILI verveel je je geen dag! Deze vrolijke, ondernemende puber zorgt ervoor dat je waakzaam en alert blijft zonder dat het irritant is. MILI leert ontzettend snel wat wel en niet mag, maar haar ondeugende karakter maakt dat ze graag regeltjes overschrijdt; je moet hier wel de humor van inzien. Ze is leergierig, maar zit nog vol kattenkwaad. Ze blijkt ook een goede hulp in de huishouding te zijn. Ze helpt graag mee met stofzuigen, afstoffen, was op hangen, vaatwasser inruimen, maar alles op de MILI manier, de juiste manier moet ze nog leren.
Met de vrije wandelingen luistert ze ontzettend goed en houdt ze je in de gaten, ook als ze druk aan het spelen en ravotten is met andere honden.
MILI is lief, sociaal, aanhankelijk. Ze heeft als jonge hond dagelijks voldoende beweging nodig om haar energie in goede banen te leiden. Dan is ze binnenshuis een rustige hond die graag bij haar tijdelijke baasje en vriendjes is. De kat moet ze zo nu en dan eventjes plagen, dat is zo leuk. Tijdens haar gekke vijf minuten is ze druk in de weer met haar speelgoedjes.
De nachten slaapt MILI goed door, sinds kort zonder bench, maar het liefst wel bij baasje in de buurt. MILI is zindelijk, en kan in een veilige ruimte 3 uurtjes alleen zijn. Dit mag niet de bench zijn daar dat voor heel veel stress bij haar zorgt.
Al met al is MILI een heerlijke, vrolijke, blije jonge hond die na een hele slechte start nu stabiliteit vindt en daar volop van geniet. Bij de juiste baasjes zal ze zich ontwikkelen tot een fantastisch kameraadje. Door haar positieve ontwikkelingen past MILI in vele situaties mits zij voldoende structuur krijgt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MILI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MILI zoeken we baasjes met humor en geduld en die niet al te veel van huis zijn. Als hondje alleen heeft MILI laten zien een zeer baasgericht gehoorzaam hondje te zijn dat zich rustig gedraagt in drukke situaties, bijvoorbeeld een terras vol mensen, reizen met het openbaar vervoer of wandelen door een drukke straat. Een gezin met hele jonge kinderen raden we af omdat MILI, vanwege haar jonge leeftijd, soms nog wat onbesuisd kan zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten die aan honden gewend zijn.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MILI en haar zus PILI (die inmiddels is geadopteerd) zijn weggehaald bij een zogenaamde "hoarder", iemand die vele dieren als het ware verzamelt en er niet (meer) voor kan zorgen . Beiden reisden in februari naar Nederland/BelgiŽ voor een toekomst als huishond. Van hun moeder is bekend dat zij een middelmaatje is. De vader is onbekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG