M I M B R E
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 6,1 kg.
Uiterlijk
Wit, half langharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Schoten (België, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met 5 eigen honden
Karakter
MIMBRE werd door zijn Spaanse redders beschreven als een zeer vriendelijk en speels hondje wat dol is op aandacht. Hij is dol op knuffelen en makkelijk in de omgang.
MIMBRE is inderdaad een geweldige lieve hond voor het eigen gezin. Het is echt een schatje. Hij houdt enorm van knuffelen en mag graag op schoot zitten en geaaid worden. Wel moet je een beetje oppassen dat je hem niet op een troon zet; als je hem een vinger geeft, ben je dadelijk je hele arm kwijt. Ondanks het feit dat MIMBRE een heel lief hondje is, heeft hij dus toch wel wat consequente leiding nodig om niet uit te groeien tot een klein tirannetje.
Met de eigen honden van het opvanggezin heeft MIMBRE geen probleem.
Hij slaapt vrij in de woonkamer, blaft dan niet en is ook zindelijk.
Met vreemden, en vooral kinderen is het wat oppassen met MIMBRE; als hij ze niet vertrouwt, valt hij uit en schuwt hij hierbij het gebruik van zijn tandjes niet. Hij is hierbij wel makkelijk te corrigeren.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor MIMBRE zoeken we mensen met de nodige hondenervaring, die weten hoe om te gaan met angstagressie. Kinderen onder de 15 kunnen beter niet aanwezig zijn, omdat we ondervinden dat MIMBRE kleine kinderen niet echt vertrouwt.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten evenals kippen, paarden, en geiten.
Bijzonderheden MIMBRE werd op straat aangetroffen, het team van Adoptalo is dagen bezig geweest om zijn vertrouwen te winnen en hem uiteindelijk te vangen. MIMBRE is nu één van de hondjes die naar Nederland reisde voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG