M I M B R E
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 6,1 kg.
Uiterlijk
Tinten bruin met wit en een beetje zwart gemêleerd, kortharig en gedeeltelijk halflangharig, pluimstaart.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Schoten (België, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met 5 eigen honden
Karakter
MIMBRE wordt in zijn opvanggezin MICKEY genoemd. Het is een leuk, aanhankelijk hondje met toch even een kleine handleiding; maar als je die weet te lezen heb je een geweldig karaktertje in huis.
MICKEY begroet bezoek vriendelijk, als die er maar aan denken om hem eerst te negeren zodat hij even kan komen snuffelen. Hem dadelijk willen aaien als je binnenkomt weet hij niet zo te appreciëren, en hij durft dan zijn tandjes te gebruiken om je te laten weten dat die begroeting hem niet aanstaat. Vooral met kleine kinderen is het dus oppassen; niet in het minst omdat MICKEY er heel aaibaar uit ziet. Nu is dit gedrag al héél hard verbeterd tegenover de eerste week dat hij in het opvanggezin verbleef; we hebben er dan ook goede hoop in dat dit in de toekomst, mits met de juiste aanpak, volledig zal verdwijnen. Als je op de juiste manier binnen gekomen bent, en MICKEY geeft je zijn vertrouwen, dan laat hij zich gewillig aaien en komt hij nog het liefst bij je op schoot.
MICKEY komt goed overeen met de andere honden van het opvanggezin; alleen met grote reuen schijnt hij wat problemen te hebben. Als de cattle dog reu van het opvanggezin aandacht komt vragen knalt MICKEY er zonder scrupules bovenop. Met de andere honden vertoont hij dit gedrag niet.
MICKEY slaapt ‘s nachts gewoon vrij in de woonkamer samen met de andere honden; hij sloopt niet en is ook zindelijk.
Kortom: als je er rekening mee houdt dat MICKEY een hond is en geen pluchen knuffel, en hem ook op tijd op zijn grenzen wijst, heb je aan hem een heel leuk maatje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor MIMBRE zoeken we dus mensen met de nodige hondenervaring, die een klein, leuk hondje met een flink karaktertje zoeken. Omdat het met kleine kinderen, die hij niet kent altijd een beetje oppassen is, plaatsen we hem niet in een gezin met kinderen onder de 15 jaar.
Een andere kleine, speelste hond zou MIMBRE zeker weten te waarderen, maar is geen noodzaak.
MIMBRE heeft verlatingsangst, hij wordt NIET geplaatst bij mensen die elke dag meerdere uren van huis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten evenals kippen, paarden, en geiten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MIMBRE werd op straat aangetroffen, het team van Adoptalo is dagen bezig geweest om zijn vertrouwen te winnen en hem uiteindelijk te vangen. MIMBRE is nu één van de hondjes die naar Nederland reisde voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG