M I N A   I I
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Beagle
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 01/06/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 13,6 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galici)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officile opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alln zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Belfeld, in een opvanggezin met een andere hond, katten, vogel en cavias.
Karakter
MINA is nog maar kort in Nederland en vindt het huisleven nog wel spannend! Ze is een hele lieve hond, er zit geen kwaad in. Ze vindt alles wat om haar heen gebeurt wel erg eng, is dan schrikkerig en loopt dan graag weg; bijv. als iemand opstaat en gaat lopen, of er is een hard geluid, zoals een dichtslaande deur.
MINA komt nog niet graag naar je toe, je moet geduld hebben, zacht praten en haar eventueel lokken met een snoepje als beloning. Het heeft allemaal wat tijd nodig, maar er wordt met veel liefde en geduld aan gewerkt in het opvanggezin. Omdat ze nog maar kort in Nederland is, kan dit nog sterk verbeteren.
MINA kent het aan de riem lopen totaal niet, ze trekt nog een beetje aan de lijn. Ook legt ze de link met haar behoefte doen tijdens het uitlaten nog niet. Ze doet haar behoefte nu in de tuin.
's Nachts slaapt MINA in een bench. Ze is dan nog niet helemaal zindelijk. De bench is haar veilige (terug)trek plek dus absoluut noodzaak, ook omdat MINA af en toe spullen kan pakken en kapot kan bijten.
Eigenlijk moet MINA als een pup nog veel leren. Haar goedheid en liefde maakt veel goed. Veel dezelfde rituelen in dezelfde situatie geven haar vertrouwen en veiligheid. Ze heeft een sprekende kop en aan haar ogen, die steeds meer stralen, zie je dat ze met de dag vrolijker wordt.
Ze is erg lief met de andere, wat kleinere, hond in het opvanggezin. En samen door de tuin rennen of met de bal spelen is een feest. Rennende en/of springende kinderen maken haar bang, maar ze zal ze nit iets doen!
Een andere stabiele hond om zich aan op te trekken, zou MINA zker helpen om aan haar nieuwe leven als huishond te wennen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MINA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MINA heeft baasjes nodig die veel rust en geduld uit stralen en ruim de tijd hebben om haar tot een stabiele hond te maken. Baasjes die niet veel van huis zijn, omdat MINA beslist nog niet lang alleen kan zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden MINA is gevonden op straat, van haar verleden is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG