M O E T
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/01/2010
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 5,5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Deurne (BelgiŽ, Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
MOET (roepnaam HAPPY) is een rustig hondje dat zich niet opdringt maar wel geniet van de aandacht als hij die individueel krijgt. Hij is niet meer echt speels, soms rent hij wel achter de andere honden van het opvanggezin aan, maar dit duurt niet lang.
Hij is zindelijk maar heeft soms nog een ongelukje in huis. Hier wordt aan gewerkt in zijn opvanggezin.
Hij is sociaal met andere honden en katten maar hij heeft ze niet nodig. Het leukste voor hem zou zijn dat zijn adoptanten heel veel thuis zijn want hij geniet echt van hun aanwezigheid. HAPPY knuffelt ook heel erg graag. Hij kan het met iedereen vinden, maar heeft het meer begrepen op mannen dan vrouwen, hij is namelijk niet weg te slaan bij zijn opvangbaasje, en gaat ís avonds steeds lekker bij hem op schoot liggen.
HAPPY blaft haast nooit, enkel als hij ziet dat iedereen zich klaarmaakt om te gaan wandelen blaft hij een beetje. Hij is zeer rustig in de auto. Hij trekt niet aan de leiband en op veilige plaatsen kan hij los.

Klik hier om een filmpje te bekijken van HAPPY in BelgiŽ.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
HAPPY past het best bij mensen die vaak thuis zijn, en die net als hij van knuffelen houden. Een dagelijkse wandeling is een must voor hem want hier geniet hij echt van, maar uiteraard is HAPPY geen hondje voor mensen die wandelingen van 10 km of meer willen maken. HAPPY wordt bij voorkeur als enige hond geplaatst omdat we zien dat hij intens geniet als hij alle aandacht voor zich alleen heeft. Gezien zijn rustige karakter plaatsen we HAPPY niet in een druk gezin met heel jonge kinderen. Jong gepensioneerden die veel thuis zijn of waarmee hij lekker mee mag gaan of mensen die van thuis uit werken zouden hem het ideale mandje kunnen schenken.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, MOET maakt makkelijk vrienden met andere honden en gaat moeilijkheden uit de weg. MOET kan ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
MOET werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid.
Kosten: € 140,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG