M O O N   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/01/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 9,5 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, halflangharig
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
MOON is een lieve, verlegen en onderdanige hond. MOON heeft duidelijk wat tijd nodig om op te bloeien na haar akelige verleden (zie bijzonderheden).
Sinds zij in Nederland is aangekomen, heeft ze al aardig wat stapjes vooruit gezet maar soms ook wel weer een stapje achteruit. Een hele rustige aanpak en vooral geen dingen willen afdwingen is hierbij zeer belangrijk.
In het contact met het opvanggezin groeit zij nog iedere dag en zij krijgt steeds meer vertrouwen. Ze zoekt duidelijk de aanwezigheid op van het opvanggezin en ligt dan graag in een mandje in de buurt of gewoon ergens op de grond. 's Nachts slaapt zij op het voeteneind.
Ze komt ook al af en toe een aai onder haar kin of achter haar oor halen en ook laat ze zich aanlijnen. MOON is niet zozeer bang voor mensen maar vindt met name de aanraking erg spannend.
MOON ondervindt veel steun aan de stabiele honden in het opvanggezin of aan de vrolijke opvangpup die alles en iedereen leuk vindt. Buiten in de weilanden of op het strand geniet ze volop van de wandelingen en laat ze zich van haar vrolijke kant zien. In het park waar het wat drukker kan zijn, ervaart ze iets meer spanning. Als vreemde honden heel hard blaffen, staat ze stil om zich vervolgens ook weer snel te herstellen.
MOON zoekt buiten ook al langzaam contact met mensen die ze vaker heeft gezien. Ze komt dan even snuffelen en even een korte begroeting geven.
Tijdens een kleine wandelronde aan de korte riem, wil Moon nog wel eens trekken. Aan de lange lijn wandelen gaat erg goed en daarbij is zij zichtbaar erg blij.
MOON snapt de roedeltaal goed en inmiddels durft zij ook al eens aan te geven als iets haar niet bevalt.
MOON gaat zeer goed om met de katten in het opvanggezin.
MOON is volledig zindelijk.
MOON is een fantastische lieve hond die haar nare verleden graag achter zich laat.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MOON en TREPI in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MOON zoeken wij stabiele, rustige adoptanten met hondenervaring die MOON verder willen laten openbloeien en die begrijpen dat hierbij een rustige aanpak essentieel is. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden en katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MOON is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang zij daar heeft gezeten en wat haar voorgeschiedenis is, is onbekend. De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG