M O U
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/07/2011
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Black en tan, half langharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
MOU is een heerlijk hondje met een pittig karaktertje, maar over het algemeen gehoorzaam en vrolijk. Consequent zijn is wel een regel in zijn opvoeding, anders gaat MOU zelf de leiding nemen. MOU heeft een zachtaardig, ietwat zelfstandig karakter. Voor een positieve beloning doet hij heel veel. Hij is geen dominant hondje en kan goed met alles en iedereen overweg.
Tijdens de wandeling loopt hij los in veilig gebied maar hij wil wel eens iets te ver bij je weg gaan. Als je hem roept komt hij gelijk terug voor een lekkere beloning. Autorijden of eventjes alleen thuis zijn is voor MOU geen probleem, hij gaat rustig op zijn plekje liggen.
MOU heeft een gezonde dosis energie en geniet van een heerlijke lange wandeling. Weer of geen weer het kan MOU niet deren.
Hij is helemaal zindelijk en maakt in huis niets stuk. De nachten slaapt hij heerlijk door in zijn mandje.
Een aandachtspuntje bij MOU is wel dat hij wat jaloers kan zijn en dan door te blaffen probeert alle aandacht naar zich toe te trekken. Hij is hierin goed te corrigeren.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MOU.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MOU past het beste bij mensen die dit vertederende hondje leiding kunnen geven; dan heb je een vriendje voor het leven. MOU heeft de neiging jaloers te zijn en dan te claimen. Een gezin met hele jonge kinderen en kleinkinderen achten wij niet verstandig. Grotere kinderen is met MOU geen enkel probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
Kosten: € 190,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG