M O Z Z A R E L L A   G.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/12/2017
Schouderhoogte
Waarschijnlijk kleinblijvend. Met 6 maanden oud: 4 kg.
Uiterlijk
Wit/lichtbruin, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
īs-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen, andere honden en vogels.
Karakter MOZZARELLA (in het opvanggezin MOZZIE genoemd) is net zo zacht van karakter als ze er uit ziet, haar zijdezachte haren met haar prachtige koppie zijn een genot om naar te kijken en om mee te knuffelen. MOZZIE is sociaal met mens en dier, ook (kleine) kinderen. Als MOZZIE de kans krijgt om op schoot te komen kruipt ze met haar hoofdje in je nek om daar in slaap te vallen.
Ondanks dat MOZZIE een echt knuffelschoot hondje is, is het heel belangrijk dat ze ook hond blijft, ze heeft vier gezonde pootjes en daar kan ze prima zelf mee lopen. Ook buiten op straat is ze prima in staat om met zowel grote als kleine honden om te gaan, ze vindt het even spannend als een vreemde hond naar haar toe komt; ze gaat dan stilstaan en drukt zichzelf tegen de grond, maar na wat gesnuffel is het goed en gaat ze heerlijk met ze spelen.
MOZZIE verdient echt baasjes die haar niet zien als teer en kwetsbaar, maar als een hondje dat ontzettend geniet van elke wandeling en belevenis. In het begin is MOZZIE ook met vreemde mensen iets terughoudend, ze zal niet zomaar op iemand afrennen om te gaan kennismaken, ze houdt zich wat afzijdig en komt na een paar minuutjes eens kijken en snuffelen.
MOZZIE is op een ongelukje na zindelijk, een kleed in huis is voor haar wel reden om daar op te plassen, zonder kleed begint ze al te snappen dat plassen buiten moet gebeuren, net als poepen.
MOZZIE kan eventjes alleen thuis blijven, maar gaat wel de eerste twee minuten wat te piepen, als ze hier geen reactie op krijgt gaat ze rustig liggen en slapen.
Aan de riem kan MOZZIE nog wat schrikkerig reageren als de riem strak komt te staan, ze springt dan even omhoog, maar loopt al snel weer door zonder angst. MOZZIE kan op veilig plekken loslopen, ze luistert goed als je haar roept. Ook autorijden is voor MOZZIE geen probleem, ze gaat rustig liggen slapen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MOZZARELLA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden MOZZARELLA en haar mama MANOURI zijn beiden van een leven op straat gered en zijn naar Nederland gereisd voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG